Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιός φοβάται την ισότητα;

Ξέρετε κάτι συμπολίτες;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μία μεγάλη αλήθεια. Δέν τρέφει αυταπάτες για μία κοινωνία χωρίς ανισότητες. Ούτε κι εμείς.Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων είναι γεμάτη ανισότητες. Αυτό που δέν διευκρινίζεται σε αυτή τη φράση είναι το πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι ανισότητες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πιστοί του πιστεύουν πως  η αιτία όλων αυτών των ανισοτήτων είναι η φύση.Δηλαδή για παράδειγμα η φύση προίκισε κάποιους με εξυπνάδα,πονηριά -πείτε το όπως θέλετε-  να κατέχουν τον πλούτο όλου του κόσμου και τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια ανθρώπους απλά να είναι σκλάβοι τους.
Αυτή…είναι η φύση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «έξυπνων» πιστών του σημερινού συστήματος.
Είχα γράψει παλιότερα πως η ανθρώπινη φύση είναι διττή. Δηλαδή πως είναι ικανή τόσο για τις δίκαιες πράξεις όσο και για τις άδικες. Αυτό που παρακινεί την πλειοψηφία των ανθρώπων να πράττει κατά το δοκούν, είναι πρωτίστως το προσωπικό συμφέρον. Το προσωπικό συμφέρον όμως επηρρεάζεται από την κοινωνία όπως είναι διαμορφωμένη στο παρόν κοινωνικοπολιτικό σύστημα και έχει και άμεσο αντίκτυπο σε αυτήν.

Η μεγάλη επίσης διαφορά ανάμεσα στα ζώα και στους ανθρώπους είναι πως εμείς έχουμε συνείδηση για τις πράξεις μας και πως ύστερα από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης δημιουργήσαμε μία εντελώς διαφορετική κοινωνία από αυτή των ζώων με ουσιαστική επικοινωνία και πολυδιάστατη σκέψη. Χτίσαμε πόλεις,πήγαμε στο διάστημα, δημιουργήσαμε  τέχνη σε πολλές μορφές κλπ.
Όσοι τώρα ισχυρίζονται πως θα πρέπει να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού,δέν το κάνουν γιατί πιστεύουν στο νόμο της ζούγκλας αλλά επειδή  το ξέρουν πως είναι ισχυροί.Και ο νόμος του ισχυρού ευνοεί τον ισχυρό. Ο Κυριάκος,ο Αλέξης και τα άλλα «παιδιά» δέν είναι ηλίθιοι όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν. Κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Άλλωστε τον κόσμο τον κυβερνάνε οι πονηροί που ψηφίζονται από τους ηλίθιους…
Σε όλη την ιστορία των ανθρώπων ο ανηλεής και συνεχής αγώνας γίνεται από μέρους της εκάστοτε εξουσίας για να διαβάλλει τις συνειδήσεις των ανθρώπων-σκλάβων έτσι ώστε οι τελευταίοι να μή μπορούν να διακρίνουν ποιό τελικά είναι το συμφέρον τους. Γι’αυτό και παραμένουμε όλοι μας σε κατάσταση ομηρίας και εκβιασμών.Και αυτή η κατάσταση παρόλο που είναι πέρα για πέρα αληθινή,δέν είναι η φυσική εξέλιξη των ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση είναι η επιβεβαίωση της τεχνητής «φύσης» που θέλουν να επιβάλλουν οι κάθε είδους «Μητσοτάκηδες» για να δικαιολογήσουν την αιώνια εκμετάλλευση των ανθρώπων,των ζώων και του περιβάλλοντος για να ζούνε οι ίδιοι σάν άρχοντες.
Κάποτε η κάθε είδους εκμετάλλευση και τυραννία είχε «θεϊκή» προέλευση. Όταν κλονίστηκε αυτή η λανθασμένη πεποίθηση την εποχή του Διαφωτισμού τότε επιστρατεύτηκε η φύση. Αλλά όταν αυτά τα παράσιτα επικαλούνται το λιοντάρι και τη χελώνα,δέν αναφέρονται στα ζώα. Πίσω από αυτή την πεποίθηση υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Είναι η φιλοσοφία των καλύτερων και των άριστων.Και το σύστημα ευνοεί αυτούς που θα είναι οι καλύτεροι σκλάβοι και που θα μπορούν να σκλαβώνουν και να εκμεταλλεύονται καλύτερα τους υπόλοιπους.
Γι’αυτό και ο πετυχημένος επιχειρηματίας αποθεώνεται, την ίδια στιγμή που ο απλός εργαζόμενος είναι ένα τίποτα.
Αλλά κανείς από αυτούς τους επιτυχημένους δέν θα παραδεχθεί ποτέ πως η επιτυχία του βασίστηκε στις πλάτες των εργατών. Όλοι μιλάνε για τους γιατρούς αλλά ας φανταστούμε μιά κοινωνία αποκλειστικά γιατρών. Θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει; Συνεπώς όλοι και όλες χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε ίσες υπηρεσίες προς όλους σε μία προφανώς καλύτερη κοινωνία από την σημερινή. Αλλά αυτό είναι κάτι που η «φύση» στην οποία πιστεύουν τα παράσιτα δέν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει.
Η ανισότητα και η σκλαβιά ανάμεσα στον τεχνητό κόσμο των ανθρώπων είναι καθαρά ανθρώπινη κατασκευή,προερχόμενη από την πιό σκοτεινή και διεστραμμένη πλευρά της ανθρώπινης φύσης και όχι μόνο μπορεί να καταργηθεί αλλά επιβάλλεται να καταργηθεί.
Αυτοί που δικαιολογούν αυτή την ανισότητα επικαλούμενοι τον θεό ή την φύση,απλά θέλουν να διατηρήσουν το σημερινό άδικο σύστημα,θέλουν να μας έχουν δυστυχισμένους και σκλαβωμένους στους νόμους τους και να απομυζούν την ζωή μας. Για αυτό και φτιάξανε στρατούς,φρουρές και αστυνομίες. Επικαλούνται τον θεό και την φύση για να πείσουν τα δισεκατομμύρια των σκλάβων πως η απαίτηση και η διεκδίκηση ενός δικαιότερου κόσμου,ενός κόσμου ισότητας είναι μία παράλογη απαίτηση που είτε εναντιώνεται στην θεία βούληση,είτε στην ίδια την ανθρώπινη φύση. Συνεπώς αυτοί που κατασκευάζουν τους νόμους «βιάζουν»και επανανοηματοδοτούν τις λέξεις και τις πανανθρώπινες αρχές κατά πώς τους βολεύει έχουν όλο το «θεϊκό» και «φυσικό» δίκαιο να μας σκλαβώνουν. Κι όταν αντιδρούμε να μας περιθωριοποιούν,να μας φυλακίζουν και να μας σκοτώνουν.
Αλλά άν  η ανθρώπινη φύση είναι άμεσα συγκρίσιμη με την φύση των ζώων, τότε ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμφωνούσε πως στην προκειμένη περίπτωση για να αμυνθεί το θήραμα απέναντι στον θύτη του, το δικαιότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα όπως θα έκανε μία βασιλική κόμπρα απέναντι στην τίγρη για παράδειγμα.
Αλλά εν τέλει όλα είναι συσχετισμός δυνάμεων. Κάποτε ουδείς πίστευε πως το κεφάλι ενός βασιλιά θα κοβόταν και θα έπεφτε μπροστά στο πλήθος των λιγότερο προικισμένων. Εκεί τότε δέν υπήρχε κανένας φυσικός ή θεϊκός νόμος να σταματήσει αυτό που έπρεπε να γίνει.
Κάποια στιγμή λοιπόν, όταν οι συνειδήσεις των σκλαβωμένων ξυπνήσουν και επιθυμήσουν την ισότητα,τα κεφάλια των «αρίστων» και των «έξυπνων» θα πέσουν σάν σάπια μήλα στο χώμα, όπου θα γίνει η σπορά του νέου ελεύθερου και ισότιμου κόσμου.
ANΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Ανάρτηση από: https://mavrhlista.wordpress.com