Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Αν διάβαζαν Μπρεχτ.

Του Γ. Γ.

Στρατηγέ, το τανκς σου είναι δυνατό μηχάνημα, 
Θερίζει δάση ολόκληρα, κι εκατοντάδες άντρες αφανίζει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Χρειάζεται οδηγό.

Στρατηγέ, το βομβαρδιστικό σου είναι πολυδύναμο.
Πετάει πιο γρήγορα απ' τον άνεμο, κι απ' τον ελέφαντα σηκώνει
βάρος πιο πολύ.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Χρειάζεται πιλότο.

Μ. Μπρεχτ

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που μέχρι σήμερα λειτουργεί πιλοτικά, από τα Χριστούγεννα και μετά θα «λειτουργεί κανονικά, με διαδικασίες εξπρές».
Σε πρώτη φάση στο «ηλεκτρονικό σφυρί» αναμένεται να βγουν 5.000 ακίνητα, δίχως να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία κανενός σε ακροατήριο ειρηνοδικείου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, και, όπως φαίνεται, δίχως να μπορεί να εμποδιστεί η διαδικασία που θα διεξάγεται ηλεκτρονικά, μας λένε τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ των ειδησεογραφικών σελίδων για να μας γνωστοποιήσουν ότι  «με λίγα «κλικ», από την καρέκλα του γραφείου του και πιθανότατα από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ο πιο ισχυρός πλειοδότης θα αποκτά και ο οφειλέτης θα παρακολουθεί την περιουσία του να αλλάζει χέρια».

Αν οι τύποι που κάνουν αυτούς τους σχεδιασμούς, διάβαζαν Μπρεχ θα γνώριζαν ότι υπάρχει ένα «ελάττωμα» στα εγκληματικά τους σχέδια που αποσκοπούν να περάσει λαϊκή περιουσία στα νύχια κορακιών. Κι αυτό είναι ότι για να υλοποιηθούν οι προθέσεις τους πρέπει να συνεργήσουν κάποια πρόσωπα. Είτε αυτοί θα λέγονται συμβολαιογράφοι, εκπρόσωποι fund κ.α.

Το έχουν δεδομένο ότι θα υπάρξουν αυτά τα πουλημένα τσιράκια των πλουτοκρατών που θα συμμετάσχουν στο έγκλημα να δημιουργηθούν στρατιές αστέγων; 

Δηλαδή κάνουν τους σχεδιασμούς τους θεωρώντας ότι το λαϊκό κίνημα θα παρακολουθεί αδιάφορο να συντελείται ένα κοινωνικό έγκλημα με την συμμετοχή κάποιων «επαγγελματιών» οι οποίοι μάλιστα δεν θα μπορούν να είναι «κουκουλοφόροι», όπως τα καθάρματα που συνεργαζόταν με τα κατοχικά στρατεύματα στο παρελθόν.
Οσοι θα γίνουν ιμάντες μεταβίβασης λαϊκής περιουσίας σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες θα έχουν όνομα, επίθετο και διεύθυνση επιχείρησης. 

Η πρόσφατη ιστορία μας, μας διδάσκει ότι αν και το αστικό κράτος άπλωνε ομπρέλα προστασίας σε τέτοια άτομα, το λαϊκό κίνημα είχε άλλη άποψη.

Αμφιβάλλουμε, και μάλλον βάσιμα ότι θα  βρεθούν άτομα να διαπράξουν τέτοιο ολίσθημα. Όχι προφανώς γιατί δεν θα έχουν αυτή την διάθεση, το να γίνουν δηλαδή πληρωμένα πιόνια και να συμμετέχουν σ’ αυτό το σχεδιαζόμενο κοινωνικό έγκλημα, αλλά γιατί θα σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr