Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ο Ερντογάν δεν είναι, ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας, ούτε Ανδρουλάκης...


Της Ιωάννας Υψηλάντη

Εμφανίστηκαν και τα πρώτα ψηφοδέλτια
του β΄ γύρου των Τουρκικών εκλογών...

Θέλει, διακαώς, να μάθει τον ψυχισμό των Τούρκων, ο Ευαγγελάτος.
Δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται, μετά από σεισμό με 50.000 νεκρούς, μετά από έναν πληθωρισμό 80%, μετά από αποκλεισμούς σε μαχητικά, μετά από πολεμική της Δύσης, ο λαός του τον ψηφίζει.
Αν μπορώ να συμβάλω στον προβληματισμό του, να αναφέρω μόνο ένα στοιχείο, που διαπνέει τον ψυχισμό των Τούρκων: Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ..
Ετσι μεγαλώνουν οι Τούρκοι, Περήφανοι για την πατρίδα τους, περήφανοι για την θρησκεία τους, περήφανοι, για την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική του αρχηγού τους, που μπορεί και κρατάει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη.
Ο Ερντογάν δίνει όραμα στους πολίτες του. Το όραμα ενός λαού που έχει και λόγο και την δύναμη, για να επιβάλει, ακόμα και τα επεκτατικά του σχέδια, σε αδύναμους περιφερειακούς παίκτες.
Ο Ερντογάν έχει δικό του νόμισμα. Εχει δική του πολεμική βιομηχανία. Εχει βιομηχανία και αγροτο-κτηνοτροφική παραγωγή. Εχει τουρισμό. Εχει εξαγωγές. Εχει πυρηνικό σταθμό ενέργειας.

Ο Ερντογάν δεν είναι, ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας, ούτε Ανδρουλάκης, ούτε οι προηγούμενοι απ΄αυτούς. Δεν θα έσκυβε το κεφάλι, επί 49 χρόνια, αν θα του έκλεβαν την μισή Κύπρο, ούτε αν του γκριζάριζαν τα Ιμια, θα έβγαινε να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς. Δεν θα μάζευε πίσω τα αλιευτικά του, για να επιτρέπει σε ψαράδες αντίπαλης χώρας να ψαρεύουν στα νερά της δικής του χώρας.
Τι δεν καταλαβαίνεις Ευαγγελάτο;; Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμα;;
Δεν άκουσες ποτέ σου οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι να βρίζουν τον λαό μας "τεμπέληδες", "φοροφυγάδες", "ψεκασμένους", "φασίστες" "μαζί τα φάγαμε";; Δεν άκουσες ποτέ σου την πολιτική ατάκα, "Ψωροκώσταινα" που σκαρφίστηκαν, εδώ και χρόνια, για να αισθανόμαστε πάντα δούλοι;; Πόσες φορές σ΄αυτήν την χώρα άκουσες τις λέξεις "πτώχευση", "εξάρτηση", "μνημόνια", "μοίρασμα του Αιγαίου", "ακαταδίωκτο", "υποτέλεια", "δανειστές", "εντολές άνωθεν", "αυτοκτονίες", "πείνα", "κατασχέσεις";; ΠΟΛΛΕΣ!! Και άλλες τόσες! Τις έχεις πει όλες, σε ζωντανή μετάδοση!
Μην ψάχνεις, λοιπόν ψυχισμούς, που σε εκπλήσσουν, σε απέναντι λαούς!
Γιατί, η εθνική ανεξαρτησία, η περήφανη εξωτερική πολιτική, η αυτόνομη οικονομική μας ανάπτυξη και όχι η εσκεμμένη καταστροφή της, το δικό μας νόμισμα, η εγχώρια στρατιωτική μας υποδομή και οι ισχυρές μας συμμαχίες είναι οι προϋποθέσεις, για έναν ψυχισμό, που θα αποθέωνε τον ηγέτη, που θα τα έκανε πράξη. Ακόμα και με αυξημένες τιμές στην πατάτα και στα κρεμμύδια!

Πηγή: http://www.press-gr.com/

Ανάρτηση από: https://resaltomag.blogspot.com/