Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η Κρεατοελιά

Πανελλήνιο ρεκόρ άδειων καθισμάτων σημειώθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Συνδιάσκεψη της Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

To ρεκόρ ενίσχυσε με την απουσία του o Γιώργος Παπανδρέου κι άλλοι 10 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μείνει μόνος του με τον Κώστα Σημίτη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις μπασκέτες.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τα άδεια καθίσματα που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και είπε ότι μοναδικός σκοπός της συνδιάσκεψης ήταν η προβολή του Κώστα Σημίτη και η λυπηρή προσπάθεια που κάνει να βγει από την πολιτική αφάνεια.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η Ελιά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ξεραθεί, αφού δεν είναι τόσο εύκολο να αγοράζεις τηλεοπτικό χρόνο, συνειδήσεις και ψήφους χωρίς τις μίζες από τη Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Τί να σου κάνει κι αυτό το έρμο το Mega από μόνο του; Έχει κι ένα Ποτάμι να συντηρήσει πια.

Στο περιθώριο της συνδιάσκεψης για την Ελιά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σύσκεψη με τα μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια, οπότε συζήτησαν για το βιβλίο του Κουφοντίνα και για το τί μπορεί να γίνει, μήπως κι ο κ. Βενιζέλος γλιτώσει τη φυλακή όταν βρεθεί εκτός κυβέρνησης.

Βέβαια, ούτε η Ελιά υπάρχει, αφού θα αυτοδιαλυθεί μετά τις εκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οπότε ο Κώστας Σημίτης, που σκέφτεται από τώρα την επόμενη μέρα, πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο να μετονομαστεί η Ελιά σε Κρεατοελιά με σήμα τον ίδιο και σλόγκαν το Δημοκρατικό Μακέτο.

Από την άλλη, ούτε το Ποτάμι υπάρχει, ούτε ο τρίτος πόλος του Φώτη Κουβέλη, όπως δεν υπήρξαν ποτέ και οι 58, οπότε όσα λέγονται και γράφονται δεν έχουν καμία απολύτως σημασία κι αφορούν μόνο κάτι τελειωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κάποτε βρίσκονταν στη γαλαρία των καθισμάτων και τώρα νομίζουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων, επειδή ο κ. Βενιζέλος μέσα στην απελπισία του τους έφερε πρώτο τραπέζι πίστα.

Πάντως, όλο αυτό το σκηνικό με τις ελιές και τα ποτάμια θυμίζει όλο και περισσότερο βουκολικό ανέκδοτο. Μπορεί να μην ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αλλά ξέρουμε σίγουρα πώς θα τελειώσει: με πανηγυρική συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού στην πρεμιέρα των Πρωταγωνιστών 2. Και παρουσιαστή τον Σταύρο Θεοδωράκη.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το σήμα της Κρεατοελιάς είναι μια ευγενική προσφορά του Wonder JLaw.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Διαβάζω ότι φημολογείται και η δημιουργία βασιλικού κόμματος. Θα πέσει χοντρό γέλιο.)


Ανάρτηση από: http://thethreemooges.blogspot.gr