Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Όταν η Κύπρος πλημμυρίσει με τουρκικό νερό και έποικους

Ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Του Πανίκου Παναγιώτου 
Οι πάγιες τουρκικές μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της Κύπρου επισκιάστηκαν ξανά από μια αφελέστατη προσέγγιση, ορμώμενη αυτή τη φορά από το γεγονός ότι στην εξουσία του κατοχικού καθεστώτος βρέθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί. Το κατακριτέο στην όλη υπόθεση δεν είναι η πιθανή «μετάλλαξη» του Ακιντζί, αλλά η συμπεριφορά και η πολιτική της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και φυσικά όχι μόνο της κυβέρνησης.
Όταν διαχειρίζεσαι την ασφάλεια και την ύπαρξη ενός ολόκληρου λαού δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι ανιστόρητος και να δημιουργείς ψευδαισθησίες με βάση τις επιθυμίες σου και όχι με βάση την πραγματικότητα.
Η απειλή Ερντογάν για τον Μάρτιο, τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία και οι επιδιώξεις Κέρι κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις του κλίματος που διαμορφώνεται για την ενοχοποίηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται μελλοντικά.
Οι Τούρκοι κατάφεραν με τις προκλητικές ενέργειές τους να αναστείλουν κάθε δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ ώστε να ξεκινήσουν συνομιλίες στο Κυπριακό, δημιουργώντας όμως νέα τετελεσμένα. Τώρα, εν μέσω των διαπραγματεύσεων, που υποτίθεται στοχεύουν σε μια ισορροπημένη λύση, εγκαινίασαν πανηγυρικά τον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, «η υδατική σύνδεση Τουρκίας-κατεχομένων με υποθαλάσσιο αγωγό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί παράνομη πράξη, η οποία αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, την εδραίωση της κατοχής και τη μεγιστοποίηση της τουρκικής επιρροής και ελέγχου της Κύπρου».
Αφού λοιπόν αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, γιατί συνεχίζονται οι συνομιλίες; Γιατί η Λευκωσία δεν προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επικαλούμενη το ψήφισμα του Σώματος για «άκυρη και παράνομη» μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους; Γιατί δεν τίθεται το ζήτημα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Αύριο, θα είναι πάρα πολύ αργά. Κι όταν η Κύπρος θα πλημμυρίσει με τουρκικό νερό και έποικους, δεν θα υπάρχουν περιθώρια ούτε για προσφυγή, ούτε για αντιδράσεις, ενώ στις σελίδες της Ιστορίας θα ξαναγραφτεί «με ευθύνες και εγκληματικά λάθη ελληνικών πολιτικών ηγεσιών».
Ανάρτηση από: http://www.philenews.com