Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Το φιρμάνι διέτασσε πραξικόπημα

Ο όχλος υπερασπίστηκε τον Ερντογάν σε ένα πραξικόπημα στημένο από τον Ερντογάν - Ο Σουλτάνος έχει πλέον λαϊκή εντολή.

Του Ξενοφώντα Ερμείδη


Με σταθερά βήματα ο πρόεδρος της Τουρκίας κάνει τα πάντα για να ισχυροποιήσει την ισλαμοφασιστική του πολιτική, να παύσει τους όποιους εχθρούς του εντός της χώρας του φτάνοντας στο σημείο να κάνει ένα "πραξικόπημα" εναντίον του ίδιου του εαυτού. Για άλλη μια φορά τα κατάφερε και τώρα ο δρόμος για τις "εκκαθαρίσεις" είναι ανοιχτός. Όσο τον βόλεψε ο όρος "τρομοκράτης" για τους Κούρδους άλλο τόσο θα τον βολέψει ο όρος "πραξικοπηματίας-τρομοκράτης" για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο σχεδιασμός του "πραξικοπήματος" που διήρκεσε μόλις 4 ώρες και άφησε πίσω πάνω από 260 νεκρούς ήταν τέλειος και έπεισε σχεδόν όλους ότι ο "λαός σταμάτησε τα τανκς". Βέβαια, αν επρόκειτο για πραγματικό πραξικόπημα και όχι για ένα ακόμη στημένο σόου του πολυμήχανου Τούρκου προέδρου, τα τανκς δεν θα έκαναν απλά παρέλαση και οι στρατιώτες δεν θα κρατούσαν απλά τα όπλα δεχόμενοι επίθεση πάνω στα στρατιωτικά φορτηγά, αλλά θα άνοιγαν πυρ εναντίον όσων άοπλοι τα σταμάτησαν. Άλλωστε μετά το κάλεσμα του Ερντογάν μέσω διαδικτύου προς τους φανατικούς του οπαδούς να βγουν στον δρόμο για να "προστατεύσουν την δημοκρατία", ο στόχος των πραξικοπηματιών θα ήταν οι ίδιοι οι οπαδοί ενώ οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης την επόμενη ημέρα θα ήταν στρωμένοι με οκτώ επίπεδα πτωμάτων αντί ασφάλτου.

Οι μαρτυρίες άλλωστε των στρατιωτών δείχνουν ότι η εντολή που πήραν ήταν για άσκηση και για τρομοκρατική ενέργεια του Isis μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους ίδιους στρατιώτες που μία ημέρα πριν ήταν τα παλικάρια που ο Ερντογάν στα οποία έδινε διαταγή να σκοτώνουν άμαχους Σύριους και Κούρδους στα σύνορα της Τουρκίας και την επόμενη ήταν τρομοκράτες και πραξικοπηματίες.  Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες: "Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες, είναι τρομοκράτες και η Τουρκία θα επανεξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για εκείνους που κηλίδωσαν τη δημοκρατία στη χώρα". Η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για το αν θα στήνεται στον τοίχο όποιος από εδώ και στο εξής χαρακτηρίζεται από τον Σουλτάνο ως "τρομοκράτης".

Είναι πολλοί αυτοί που είναι ήδη στην λίστα του ισλαμικού κράτους της Τουρκίας χαρακτηρισμένοι ως τρομοκράτες και βέβαια αυτή η λίστα θα μεγαλώνει μέχρι να εξαφανιστεί και ο τελευταίος κίνδυνος για την απολυταρχία του Τούρκου προέδρου. Βάζοντας σε διαθεσιμότητα 2,745 δικαστικών, έχοντας συλλάβει 10 μέλη Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και έχοντας διατάξει την σύλληψη 200 δικαστικών με την κατηγορία συμμετοχής σε πραξικόπημα, ο Ερντογάν ξεκαθαρίζει στην "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη της χώρας ότι οι από εδώ και στο εξής οι αποφάσεις των δικαστηρίων τουλάχιστον για πολιτικά θέματα θα γέρνουν πάντα υπέρ της πολιτικής του Ερντογάν.

Με πογκρόμ εναντίον δημοσιογράφων και με την ιδιόμορφη καταστολή του διαδικτύου εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια ο Σουλτάνος στήνει ένα κράτος απόρθητο για τον οποιοδήποτε έχει διαφορετική άποψη από την γραμμή του κόμματός του. Ήδη το Κομουνιστικό Κόμμα Τουρκίας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι  "ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, θα κάνουν μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τις συνθήκες που προκύπτουν και την υποστήριξη που έλαβαν ως μέσο για να αυξήσουν την νομιμότητά τους. Ο λαός μας πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενάντια στα βήματα που είναι βέβαιο ότι το ΑΚΡ θα κάνει τις επόμενες μέρες". 

Ποια όμως να είναι η επιφυλακή όταν οι ένθερμοι μέχρι παραφροσύνης οπαδοί του ισλαμοφασιστικού κράτους αλλά και "Γκρίζοι Λύκοι" πριν κλείσει 24ωρο το "πραξικόπημα" ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον πολιτών κουρδικής καταγωγής και αριστερών στο προάστιο Gazi της Κωνσταντινούπολης. Με το 1/3 του πληθυσμού της Τουρκίας να είναι Κούρδοι, οι οποίοι πολλάκις έχουν χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν ως "τρομοκράτες" αλλά και από τους δυτικούς συμμάχους του, τα θερμά επεισόδια μέσα στην Τουρκία θα πάρουν πολύ σύντομα χαρακτήρα κανονικού πολέμου.

Η εθνοκάθαρση και κάθαρση της διαφορετικής γνώμης είναι το μέλημα του Ερντογάν από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας και μέχρι σήμερα κανείς απολύτως δεν έχει κάνει επίθεση στην Τουρκία παρά μόνο ο ίδιος ο πρόεδρός της. Ένας πρόεδρος που γνωρίζει ως φανατικός θαυμαστής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ότι ο φόβος και η προβοκάτσια είναι αυτά που θέλει ο λαός ειδικά όταν σχεδόν το 50% ζει σε κατάσταση κάτω από το όριο της φτώχειας. Με την ενίσχυση της θρησκευτικής και εθνικιστικής παραφροσύνης αυτός ο λαός απέξειξε ότι είναι ικανός να αφήνει τα τανκς του Ερντογάν να περνούν πάνω από το κορμί του πιστεύοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο υπερασπίζεται της πατρίδα του. 

Ανάρτηση από: http://www.stontoixo.com