Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μεγάλη αναταραχή…

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

Την ώρα που 42 χρόνια μετά, από τις 20 Ιουλίου 1974, όταν έγινε η τουρκική Εισβολή σε Κυρίαρχο Κράτος, στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζεται η ΚΑΤΟΧΗ του 37% του εδάφους της, στην γειτονική Τουρκία η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.
  -Στην Κύπρο: Σαράντα δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην
Κύπρο, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 37%, κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.
-Εμείς παραμένουμε σταθερά στρατευμένοι στην Κυπριακή Υπόθεση, ανυποχώρητοι στον αγώνα για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, για μια Κύπρο Ενιαία, Ελεύθερη και Δημοκρατική.
 -Στην Τουρκία: Ο νέο-σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επεκτείνει τις εκκαθαρίσεις  συλλαμβάνοντας, απολύοντας ή θέτοντας σε διαθεσιμότητα ακόμα περισσότερα άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η κατάσταση ανάγκης είναι πλήρως εναρμονισμένη με το σύνταγμα της χώρας, ενώ –κατ΄ αυτόν- δεν παραβιάζει τη νομιμότητα  και τις βασικές ελευθερίες των πολιτών.
Η κατάσταση ανάγκης θα του επιτρέψει  να παρακάμψει το κοινοβούλιο για την ψήφιση νέας νομοθεσίας και να περιορίσει ή να καταργήσει δικαιώματα και ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες στην Τουρκία, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ο Τούρκος ηγέτης, αφενός επιρρίπτει στους οπαδούς του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν την ευθύνη για το πραξικόπημα, αφετέρου βρήκε ευκαιρία – ή, έτσι ΥΠΟΘΕΤΕΙ- για να εκκαθαρίσει όλους τους Εχθρούς του: Κεμαλικούς, Κούρδους και όποιον άλλον αντιστέκεται στον Αυταρχισμό του... 
 Όταν το θηρίο ΒΡΥΧΑΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ για την ΑΜΥΝΑ μας, σε Ελλάδα και Κύπρο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχιτέκτων- συγγραφέαςΑπό τις εκδόσεις «Γόρδιος» κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «Αιθιοπία (Αβησσυνία).Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής».
 
Ανάρτηση από: http://www.paron.gr