Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κουρής, Χατζηνικολάου, Λιαρέλλης, τραπεζίτες, πολιτικοί ... Ολος ο "καλός" κόσμος. (Βίντεο)

Του Γ.Γ.


Εχουμε εκφράσει επανειλημμένως την άποψη μας για τον εκδότη – καναλάρχη  Γιώργος Κουρή, με τελευταία φορά σ’ αυτή μας την ανάρτηση.

Οποιος όμως μπήκε στην διαδικασία να παρακολουθήσει όλη του την κατάθεση του Γ. Κουρή στην επιτροπή της βουλής που εξετάζει την χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, σίγουρα θα διαπίστωσε ότι είπε κάποιες μεγάλες αλήθειες και άλλα τόσα καραμπινάτα οφθαλμοφανή ψέματα.

Και ίσως να εντυπωσιάστηκε γιατί «θάφτηκε» εντελώς από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ενώ ήταν μια κατάθεση σκέτο «περιβόλι».
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να την αξιολογήσουμε. Οποιος/α παρακολουθήσει το 25λεπτο βίντεο που παραθέτουμε εύκολα βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Όχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο για το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ πολιτικών – τραπεζιτών – ΜΜΕ πέρα απ’ το ότι το τηλεοπτικό κανάλι Αλτερ έπαιρνε δάνεια επικαλούμενο συμβάσεις με την … Τανγκανίκα στην οποία θα μεταδιδόταν οι τηλεοπτικές εκπομπές του Κ. Χαρδαβέλλα.

Προσωπικά όμως που λύθηκαν κάποιες απορίες. Προφανώς δεν θα θυμάστε ότι πριν κάποια χρόνια σχολιάζαμε στο μπλοκ μας την δήλωση του Ν. Χατζηνικολάου ότι είναι ένας πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος, κάνει την προσευχή του τουλάχιστον μια φορά την μέρα και έχει βιώσει πολλά «μικρά θαύματα».
Είχαμε μείνει τότε με την απορία ποιες δυνάμεις συνέργησαν ώστε να επέλθουν τα «θαύματα» που έκαναν τον Χατζηνικολάου από ένα απλό τηλεπαρουσιαστή σημερινό πανίσχυρο ιδιοκτήτη ΜΜΕ. 
Ε, αυτή την απορία μας την έλυσε με την κατάθεση του ο Γ. Κουρής. O σημερινός ιδιοκτήτης του Real Group όσο καιρό εργαζόταν στο Alter αμειβόταν με 100.000 ευρώ τον μήνα και μάλιστα παίρνοντας «μαύρα» λεφτά αφού το ποσό αυτό δεν παρουσιαζόταν σε καμιά κατάσταση μισθοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού. Ο Κουρής δεν τον κατονόμασε «επειδή είναι συνέταιρος» του, αλλά με τα λεγόμενα του τον φωτογράφησε ολοφάνερα. (Την εποχή αυτή υπήρχαν 14 μισθοί. Το λες δηλαδή και «θαύμα» να τσεπώνεις τον χρόνο 1.400.000 ευρώ).

Μου έλυσε όμως και μια ακόμα απορία για έναν συντοπίτη μου. Τον Στρατή Λιαρέλλη.
Στην πόλη της Μυτιλήνης και στην πιο ακριβή της συνοικία («Ακλειδιού» την λέμε), με θέα την θάλασσα δεσπόζει ένα τεράστιο αναπαλαιωμένο αρχοντικό.  Και μόνο σαν θέα είναι μαγευτικό. Είναι ιδιοκτησίας αυτού του δημοσιογράφου και είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις σε όλο το νησί της Λέσβου που είχε βρει τόσα εκατομμύρια ο Σ. Λιαρέλλης για να το αγοράσει και να το διαμορφώσει σε ένα επίγειο παράδεισο. 
Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, από το στόμα του Γ. Κουρή, ότι ο κύριος αυτός υπήρξε για χρόνια γενικός διευθυντής του Αλτερ, τότε που γινόταν οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τράπεζες και χρηματιστήριο του τηλεοπτικού σταθμού. Τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.




Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr