Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές σε 4,38 λεπτά

Της Τάνιας 
Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!
Δυστυχώς πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια, πάθαμε τις δέκα πληγές του Φαραώ, υποστήκαμε μείωση κατά 50%  των μισθών και των συντάξεων, χρωστάνε και τα τρισέγγονά μας και όλα αυτά γιατί δεν μας είχε πει ο... Σούσελ, ο Βόλφγκανγκ, ντε!, τη λύση. Μπορεί εσείς να μην τον ξέρετε, ο Άρης, ο Πρωτοψάλτης της αντίδρασης, όχι μόνο τον ξέρει αλλά και τον θαυμάζει.
Ας συστήσουμε στο ελληνικό κοινό τον αξιοθαύμαστο αυτό κύριο. Ο Βόλφγκανγκ Σούσελ, υψηλόβαθμο στέλεχος του «Λαϊκού Κόμματος Αυστρίας», (Χριστιανοδημοκράτες), έχει διατελέσει καγκελάριος, δηλαδή πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας. Της Αυστρίας των δρυμών, του εντελβάις, των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες, της απαγόρευσης του μπουργκίνι και της Ακροδεξιάς. Της Αυστρίας των ψηλών πιστοληπτικών αξιολογήσεων, που μόλις το 2015, έλεγχοι «έφεραν στην επιφάνεια κρυφά χρέη, ύψους 116 δις € – ένα ποσόν που μέχρι σήμερα δεν συμπεριλαμβανόταν σε καμία από τις στατιστικές της χώρας». Όχι, δεν λέγεται ΕΛΣΤΑΤ, η στατιστική υπηρεσία εκεί και ζήτω της Δημιουργικής Λογιστικής! Οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε ήταν συνεργασίες με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και το 2000, διετέλεσε καγκελάριος σε συνεργασία με το ακροδεξιό, εθνικιστικό «Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ)», μεταπολεμική, κοινοβουλευτική εξέλιξη του ναζιστικού κόμματος, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μη κοιτάτε τώρα που η Ευρώπη έχει γεμίσει από φασιστικά κόμματα, τότε ήταν, ακόμα, ντροπή... Α! Και να μη ξεχάσουμε, εδώ, να αναφέρουμε την... πρόβλεψη που είχε κάνει για τα ελλαδικά πράγματα, τον Οκτώβρη του 2013, ότι «η Χρυσή Αυγή, θα ξεφουσκώσει». Αυτά τα λίγα. Εκτός από τα άλλα θεάρεστα που έχει κάνει, ήρθε και στην ψωροκώσταινα να δείξει το φωτεινό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να βρούμε την υγειά μας, καλεσμένος του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής».
Το «Δημοκρατίας» είναι που σκοτώνει.
Εκεί λοιπόν τον θαύμαξε ο Πορτοσάλτε και μας μετέφερε το θαυμασμό του, ραδιοφωνικά, στις 9/9: «Εξήγησε ο άνθρωπος, σε 4λεπτά και 38δεύτερα, τι έκαναν οι άνθρωποι», πώς δηλαδή, έβγαλαν την Αυστρία από την οικονομική δυσπραγία, όταν το 1999 η Αυστρία ήταν 14η χώρα σε επίπεδο ευρωπαϊκών επιδόσεων, πιο κάτω τότε και από την Ελλάδα, ενώ σήμερα ...ευδοκιμεί. Εδώ δεν πρόκειται για πολιτικοθεωρητική πρόταση. Για συνταγή μαγειρικής «Πώς να κάνετε σε 4,38 λεπτά ένα γρήγορο γεύμα»... μιλάμε. Και ιδού η συνταγή: «Βάζουμε το λάδι να κάψει, σωτάρουμε το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ (αν μας βρίσκονται) με  κρεμμυδάκια, αν θέλουμε προσθέτουμε μια πρέζα Κεντρώους, σβήνουμε με δυο νεροπότηρα ΜΑΤ - χημικών και προσθέτουμε το κυρίως κρέας, γίδι ΝΔ. Το αφήνουμε να πιει το ζουμί του για 4λεπτά και 38 δεύτερα. Αν ο καιρός είναι θολός, προσθέτουμε λίγο εσάνς από Χρυσή Αυγή, ή το μεταλλαγμένο της και το κατεβάζουμε από τη φωτιά». 
Αν δεν είστε τύποι της μαγειρικής, αλλά της πολιτικής, τα υλικά που πρότεινε επί λέξει ήταν: «Εθνική συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων». Περιέγραψε πώς η Αυστρία κατάφερε να κάνει μεταρρυθμίσεις, λέγοντας: «Κάθε μέρα υλοποιούσαμε μία μεταρρύθμιση και γι' αυτό καλέσαμε τους καλύτερους εμπειρογνώμονες, ενώ απ' έξω τα συνδικάτα φώναζαν», «Συνεργαστείτε και βάλτε στόχους και προτεραιότητες με σφικτό χρονοδιάγραμμα. Δράστε γρήγορα. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά και ανάγκη πολιτικής συναίνεσης». 
Μα κύριε  Βόλφγκανγκ μου, με 116 δις € χρέη, κρυφά, και ο Νίκος που εκτρέφει γουρουνομάνες στα όρη των Κουρέντων, ξέρει να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πληρώθηκε άραγε, ο Σούσελ για τα 4,38 λεπτά της ομιλίας, ως είθισται να κάνουν τα ευαγή Ιδρύματα, δεξαμενών σκέψης, ή θινκ τανκς, παγκοσμίως; Τι θα γίνει με αυτούς που γυρνάνε τον κόσμο, παραμυθιάζοντας πως ξέρουν να νοικοκυρεύουν την αυλή των άλλων, ενώ η αυλή τους έχει καταρρεύσει; 
Αυτό το φαΐ ετοιμάζεται να μας σερβίρει η ΝΔ, όταν έρθει η βασιλεία της επί των καλπών.
Φιούντου και πάλι φιούντου που λένε και οι Κρήτες. Δηλαδή για τους υπόλοιπους Έλληνες, Φτου!
Ανάρτηση από: http://www.m-lkke.gr