Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ο ολιγοεθνικιστικός ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι πράκτορές του οδηγούν σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξή μας, με δέλεαρ τη ''συναινετική ρύθμιση του χρέους''

Του Παύλου Τουμανίδη

Με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν
Ο όρος ''διαφορές και άλλα συναφή θέματα'' αποτελεί νομιμοποίηση των παράνομων και μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων. Ετέθη, μέσω της συμφωνίας του Ελσίνκι(1999), ως εισαγωγή των μετέπειτα γύρων συνομιλιών των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας, που αφορούσαν στο τι θα εκχωρήσουμε, μια και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα.
Ο ''ευρωπαϊκός δρόμος της Τουρκίας'' προσδιορίστηκε επομένως, ως ενστερνισμός του αναθεωρητισμού της, τόσο απ΄την Ελληνική ελίτ, όσο κι απ΄την ΕΕ. Αφορά στην εξειδίκευση, μέσω οδικού χάρτη της πάγιας αμερικανονατοϊκής κατεύθυνσης περί ενιαίου ελληνοτουρκικού χώρου αμυντικού και αναπτυξιακού.
Μόνο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και ο Γιωργάκης υπηρέτησαν με υπερβάλλοντα ζήλο αυτή την πορεία, θέτοντας έμμεσα και τα όρια κινήσεων και για κυβερνήσεις άλλων συνθέσεων. Γι αυτό και ο Τσίπρας έσπευδε να συναντήσει τον Νταβούτογλου στα τέλη του 14 κυνηγώντας τον στο αεροδρόμιο!
Σήμερα οι Αμερικανοί επιδιώκουν, μέσω του ''μερίσματος ειρήνης''-ειρήνης της υποταγής- και ταυτόχρονα με την επιβολή σχεδίου τύπου Ανάν στην Κύπρο, να δημιουργήσουν''τοίχο'' απομόνωσης της Ρωσίας στη ΝΑ Μεσόγειο. Η αναβάθμιση του ρόλου του Ισραήλ στην εξίσωση, ήδη απ΄τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως δήθεν συμμάχου, σε συνάρτηση με την έξαρση της ενοχοποίησης της εθνικοαμυντικής στρατηγικής ως ''εθνικισμού'' παραλύει την συλλογική αυτενέργεια του έθνους και του λαού και εν δυνάμει αφοπλίζει τη χώρα. Ο ολιγοεθνικιστικός ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι πράκτορές του οδηγούν σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξή μας, με δέλεαρ τη ''συναινετική ρύθμιση του χρέους''.

Όσο δεν καθορίζεται ως προτεραιότητα το στοιχείο Ανεξαρτησίας στην περιοχή και η αντιπαράθεση στο νέο ραγιαδισμό τα πυρά των εναλλακτικών προοδευτικών πολιτικών θα παραμένουν μικρότερα των περιστάσεων και άρα άσφαιρα.

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr