Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

"Συμφωνία" και "Σύμφωνο"

Του Γ.Π.

- Οι υπογραφές έπεσαν... ο "δικός" μας τουλάχιστον κονόμησε και μία ωραιότατη γραβάτα! Μπορεί να είναι και το μοναδικό κέρδος απο αυτή τη "συμφωνία".
 Νομίζω βέβαια, ότι τον έχουν πάρει στο ψιλό .. μπορεί όμως και να το κάνει επίτηδες γιατί είναι συλλέκτης.
 Μια εποχή αντιπαραθέσεων τελείωσε, μια νέα αρχίζει. 
 Μέχρι την τελική κύρωση της συμφωνίας θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά.
 Το σίγουρο είναι ότι από την εποχή που λέγαμε "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" περάσαμε στην εποχή που ακούμε τους Αμερικάνους να ευχαριστούν εμάς!
 Πρέπει να τους αρέσουμε... σαν Αλέξης τουλάχιστον.
 Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, και χρόνος πολύς δεν απομένει. 
Πρέπει να προλάβουν τυχόν εκλογές, υπάρχουν πίσω από τη "συμφωνία" και αυτοί που βιάζονται να την δουν να ολοκληρώνεται.
 Ποιοι; Πάντως ούτε εμείς ούτε οι γείτονες. 
 Όλα όσα, όμως, ειπώθηκαν και αντιπαρατέθηκαν, δεν έγιναν επειδή εμείς το αποφασίσαμε εμείς, ούτε επειδή επείγεται η κυβέρνηση Ζάεφ.
  Οι Αμερικάνοι άλλωστε  έχουν ήδη μια τεράστια βάση στην ΠΓΔΜ, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Και η οικονομία των Σκοπίων στηρίζεται - κυρίως - σε Ελληνικά αλισβερίσια, που βάζουν το κέρδος τους πάνω από το όνομα...
  Συνδυασμένα συμφέροντα, Αμερικανικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ευρωπαϊκά, των υπολοίπων χωρών της Βαλκανικής όμως επείγονται. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, με το ίδιο στόχο όμως.
 Η "συμφωνία" αυτή δεν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης των λαών.
 Είναι αποτέλεσμα πιέσεων και απειλών και συνεπώς μπορεί στο μέλλον να κηρυχθεί άκυρη.
 Και όσο μας αφορά .. οι πιέσεις πέρασαν πολύ εύκολα, σε μια κυβέρνηση που κυβερνά χωρίς πλέον τη παραμικρή στήριξη από τον λαό, απομονωμένη,χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να κινητοποιήσει ή να εμπνεύσεις τον λαό.


Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.com