Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση Άρδην: «Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένο»

Όχι στην εθνική μειοδοσία
Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από ΤσίπραΚοτζιάΚαμμένο
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Από την αρχή του νέου γύρου διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια τονίζαμε πως μοναδικός και αναγκαίος όρος που θα σηματοδοτούσε πρόοδο στις σχέσεις μας με τα Σκόπια θα ήταν να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές αναφορές στον «μακεδονισμό», που συνδέεται με τη λυσσαλέα εμμονή τους στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας.
Η συμφωνία των Τσίπρα – Κοτζιά, αντίθετα, αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα. Στο άρθρο 1 παρ. 3 της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, δηλώνεται ξεκάθαρα η «Μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα των γειτόνων. Αυτά με τις παρενθέσεις και τους αστερίσκους είναι αστειότητες.
Στο ίδιο άρθρο 1 παρ. 4γ, αναγράφεται ότι το Δεύτερο Μέρος (δηλ. τα Σκόπια), «εφόσον το αποφασίσει θα διεξαγάγει δημοψήφισμα», φράση που επαναλαμβάνεται κι άλλες φορές παρακάτω, αποδεικνύοντας ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είναι καθόλου σίγουρο ή απαραίτητο. Άρα, το «εχέγγυο» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (και όχι μόνο) για εκείθεν απόρριψη της Συμφωνίας θολώνει. Σημειωτέον ότι πουθενά δεν αναφέρεται η πιθανότητα για ελληνικό δημοψήφισμα!
Στο άρθρο 7, αποκαλύπτεται ότι ήδη η Ελλάδα αποστασιοποιείται από τη χρήση του όρου Μακεδονία. Τόσο στην παρ. 2 όσο και στην παρ. 4 διαβάζουμε για «τον πληθυσμό της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» και για την «κουλτούρα και κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους»!  Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο όρος ελληνική Μακεδονία; Αν, ήδη πριν την υπογραφή, δεν αναφερόμαστε σε αυτήν, τι θα γίνει αργότερα;
Τέλος, ως προς τα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και τα εμπορικά σήματα, στο άρθρο 8, μνημονεύεται μια διμερής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα ασχοληθεί με αυτά. Η κοινή λογική λέει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε προηγηθεί κάθε άλλης συμφωνίας και τώρα βάλαμε το κάρο μπροστά από το μουλάρι. Και αυτή  η Επιτροπή θα μεταβληθεί σε όχημα του σκοπιανού εθνικισμού έναντι της ελληνικής Μακεδονίας.
Έναντι ασήμαντων δήθεν υποχωρήσεων των Σκοπίων (με την αποδοχή του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία και μικροαλλαγών στο Σύνταγμα ή την προσθήκη διευκρινιστικών πινακίδων στα αγάλματα), διατηρούνται τα ουσιώδη (η διατήρηση της «μακεδονικής γλώσσας» και η δυνατότητα να αποκαλούνται διεθνώς «Μακεδόνες», ούτε καν «βορειομακεδόνες»), αναιρώντας ουσιαστικώς το φύλλο συκής του γεωγραφικού προσδιορισμού, διότι εάν είναι «Μακεδόνες» οι πολίτες των Σκοπίων, τότε και η χώρα τους είναι η «Μακεδονία»!
Εξάλλου συντηρείται και υποδαυλίζεται εκ νέου ο μακεδονικός αλυτρωτισμός, διότι, εάν οι «Μακεδόνες» είναι οι κάτοικοι της «Βόρειας Μακεδονίας», τότε τους …λείπει η «Νότια Μακεδονία», η οποία και αυτή θα πρέπει να παραχωρηθεί στους «Μακεδόνες»! Το επιχείρημα δηλαδή του τέλους των αλυτρωτισμών είναι εξ ίσου έωλο με όλα τα προηγούμενα, και η συμφωνία ουσιαστικά επικυρώνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων με την υπογραφή τουελληνικού κράτους και αντί της καταλλαγής θα τροφοδοτήσει μια νέα όξυνση των σχέσεων ανάμεσα στους Έλληνες Μακεδόνες και τους Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων!
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αν υπογράψει τη συμφωνία την ερχόμενη Κυριακή στις Πρέσπες, θέτει τη Μακεδονία σε κίνδυνο και γυρίζει το ρολόι της ιστορίας έναν αιώνα πίσω. Όσοι από τον πολιτικό κόσμο στηρίζουν λίγο ή πολύ την κυβέρνηση υποχρεούνται μέχρι το Σάββατο το απόγευμα να πάρουν θέση για να αποτρέψουν Τσίπρα–Κοτζιά να υπογράψουν. Ο Προκόπης Παυλόπουλος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκφράσει ξεκάθαρα τη διαφωνία του· ο δε Μακεδόνας, Κώστας Καραμανλής, δεν μπορεί να κρύβει τη σιωπή του πίσω από την υπογραφή στην πρόταση μομφής της ΝΔ διότι αυτή η σιωπή δίνει το δικαίωμα στους Τσίπρα-Κοτζιά να τον εμφανίζουν ως συνένοχό τους. Ο χώρος του ΚΙΝΑΛ να απομακρύνει τους Δούρειους Ίππους του ΣΥΡΙΖΑ και να απορρίψει αποφασιστικά τη συμφωνία για να ξεπλύνει, έστω και λίγο, την ντροπή από τα χρόνια του Σημίτη και του ΓΑΠ. Από τους ΑΝΕΛ, αν έχει μείνει έστω και ελάχιστη αξιοπρέπεια, θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Ακόμα και οι πασοκογενείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσουν τη διαφωνία τους έναντι της συμφωνίας. Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος, να πάρουν θέση τώρα, αλλιώς μετά το Σάββατο θα είναι αργά.
Αυτή η εγκληματική δήθεν λύση, με τη κραυγαλέα και ανοικτή αναγνώριση του μακεδονισμού των Σκοπίων από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, ενώνει στη πραγματικότητα εναντίον της όλους τους Έλληνες. Και οι στημένες προβοκάτσιες του Βούτση με τους Χρυσαυγίτες πράκτορες της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τους σώσουν και να αποπροσανατολίσουν τη λαϊκή κατακραυγή. Οι υποτελείς εθνομηδενιστές, με την εγκληματική «μη λύση» την οποία προωθούν αντί πινακίου φακής, οδηγούν στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων με ένα κοινό σύνθημα:
Κάτω τα χέρια από την ελληνική Μακεδονία και τους Μακεδόνες!
Να δεσμευτούν όλα τα κόμματα που είναι ενάντια στη συμφωνία για 
ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 
Κίνημα Άρδην 
15/6/18
Ανάρτηση από: http://ardin-rixi.gr