Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μακρόν ... "δεν καταλάβαινε τι σημαίνει φτώχεια.." Τώρα το κατάλαβε και αντι για εργασία υπόσχεται .. "Δραστηριότητα" αντί "Εργασίας".

Του Γ.Π.

- Το αγαπημένο παιδί των απανταχού νεοφιλελεύθερων, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, "ομολόγησε" χθές ότι .. ".. για τα επίπεδα της φτώχειας, πριν από 15 μήνες δεν καταλάβαινα".

Και αφού "έλυσε" την "παρεξήγηση" με ένα "Mea Culpa" .. λατινογενές και δοκιμασμένο και στη χώρα μας, μας έδωσε να καταλάβουμε .. τι ακριβώς κατάλαβε.

ΤΙΠΟΤΑ 

 "Κατά τη διάρκεια της μιάμισης ώρας που απευθύνθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο του Μουσείου (σωματεία, ΜΚΟ, φιλανθρωπικές οργανώσεις), ο Γάλλος πρόεδρος ανέπτυξε τις ιδέες του για να σταματήσει «ο φαύλος κύκλος της αναπαραγωγής της φτώχειας».

Σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία της λεγόμενης «μακρονικής» φιλοσοφίας, το άτομο βρίσκεται στην καρδιά της κοινωνίας. Η κοινωνία του εξασφαλίζει ένα περιβάλλον για την ευμάρειά του, σε αντάλλαγμα όμως, το άτομο έχει υποχρεώσεις, με βασικό καθήκον την ένταξή του."


 Τώρα, πως κατάλαβε τον φαύλο κύκλο αναπαραγωγής της φτώχειας, μιλώντας για ευμάρεια με αντάλαγμα υποχρεώσεις, όταν εφαρμόζει μια πολιτική που για τους πολλούς υπάρχουν ανταλλάγματα αλλά όχι ευμάρεια.. αυτό είναι προς διερεύνηση.
 Όταν οι νεοφιλελεύθεροι "εκσυγχρονιστές"  βάφτισαν την εργασία απασχόληση.

 Στην Ελλάδα αυτή τη λογική, αυτήν ακριβώς την πολιτική, αυτήν ακριβώς την ατζέντα, με τα ίδια ακριβώς λόγια και το ίδιο ακριβώς στυλ, το εφάρμοσε η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση Σημίτη.
 Τότε που και ο Γ.Α.Παπανδρέου, μετονόμασε το υπουργείο Εργασίας σε υπουργείο Απασχόλησης. 
 Εδώ  οι λέξεις δίνουν  κυριολεκτικά τον τόνο, αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό. 
 Έναν σχεδιασμό που ολοκλήρωσαν στη χώρα μας οι μετέπειτα κυβερνήσεις. Του Κ.Καραμανλή, του Γ.Α.Παπανδρέου, του Α.Σαμαρά, του Αλ.Τσίπρα.

 Στη Γαλλία τα συνδικάτα και η κοινωνία δεν επέτρεπαν τέτοιες απότομες αλλαγές. Η Ευρωπαϊκή κοινωνία όμως έχει πλέον μπολιαστεί από τα  επιχειρήματα και τα παραδείγματα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας.
 Και τώρα έρχεται η σειρά της.
 Με τον Μακρόν να μιλάει - χωρίς να λέει τίποτα - με τς ώρες και στο τέλος να υπόσχεται ότι ..έχει αναγάγει την εργασία σε «υπέρτατη αξία επανένταξης» και να υπογραμμίζει ότι «όλα θα πρέπει να στοχεύουν στην εξασφάλιση μιας απασχόλησης για τον καθένα». 

 "Μιας απασχόλησης", φράση που έχει αντικαταστήσει στις νεοκαπιταλιστικές νεοφιλελεύθερες οικονομίες την "εργασία".

Και από την "απασχόληση" στην "Δραστηριότητα".

   Μία από τις νέες ιδέες του Μακρόν που παρουσίασε χθές είναι «η υιοθέτηση από το 2020 του «Οικουμενικού Εισοδήματος Δραστηριότητας».
 
 "Δραστηριότητας" ... 
 ούτε καν "απασχόληση" και βέβαια όχι "Εργασία" .. 

   Είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, που προσπαθούν από κοινού ετερόκλητες δυνάμεις να επιβάλλουν στην Ευρώπη.
  Και όσο παρακολουθούμε δηλώνοντας ανήμποροι, όλοι οι Ευρωπαίοι θα βιώσουμε μια σκληρή πραγματικότητα πέρα από κάθε περιγραφή.

Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.com