Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Έγγραφο - βόμβα για τα Σκόπια

Του Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη

Έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια αποδεικνύει ότι οι δήθεν υποχωρήσεις που έκανε ο Ζόραν Ζάεφ στο Μακεδονικό ζήτημα δεν ήταν τίποτε άλλο από τις θέσεις της χώρας του ήδη από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι με πρόεδρο τον Τσερβενκόφσκι το 2008! Τις οποίες είχαν γνωστοποιήσει στην αμερικανική κυβέρνηση για τα περαιτέρω… Και τότε, κυβέρνηση και 320 Έλληνες κολαούζοι τι υπέγραψαν πρόσφατα; Άλλη μια προδοτική θέση.
Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας τον Ιούλιο του 2008, με πρέσβειρα την Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, τα Σκόπια είχαν πληροφορήσει ότι η βασική θέση τους ήταν
  1. να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία και
  2. να αναγνωριστεί ότι έχουν μακεδονική εθνικότητα και μακεδονική γλώσσα. Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά μεθόδευε να γίνει η αναγνώριση της γλώσσας μέσω του ΟΗΕ με τρόπο που να μην εξαρτάται από την Ελλάδα να αντιδράσει!
Αφού είχε προηγηθεί το βέτο Καραμανλή- (Μολυβιάτη) τον Απρίλιο του 2008 στο ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση βολιδοσκοπήθηκε πάλι για την παραπάνω θέση των σκοπιανών και αρνήθηκε να δεχτεί τις θέσεις γλώσσας και εθνικότητας.
Έκτοτε το θέμα πάγωσε και ΗΠΑ- Σκόπια περίμεναν μια καλύτερη στιγμή. Ώσπου εμφανίστηκαν ως μάννα εξ ουρανού οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα με μοναδικό αντάλλαγμα να στηριχτούν για να κρατηθούν στην εξουσία.
Τι ακριβώς διαπραγματεύονταν δήθεν τα σαΐνια του κυρίου Κοτζιά, αφού τελικά υπέγραψαν τις επί 10ετία θέσεις της σκοπιανής πλευράς; Η απάντηση είναι απλή εκ του αποτελέσματος: Δεν διαπραγματεύονταν με τους Σκοπιανούς. Διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους τα ανταλλάγματα για να υπογράψουν. Και ξόδεψαν μέρες επί ημερών για να σκαρφιστούν με ποιο τρόπο θα περάσουν στον ελληνικό λαό την κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία ως επιτυχία.

Το πώς θα προωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Αλλά, δεν είναι γνωστό και κάτι εξ ίσου σημαντικό. Η αφωνία και η παντελής σιωπή του Κ Καραμανλή πριν και μετά την υπογραφή της κατάπτυστης και επικίνδυνης για τα ελληνικά γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα συμφωνίας των Πρεσπών.
Διότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνώστης όλου του παρασκηνίου που προηγήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια και τους τελευταίους μήνες. Και ξέρει με λεπτομέρειες την πορεία προς την προδοσία. Και ξέρει ότι η σιωπή του και η άρνησή του να αντιδράσει δυναμικά, όπως θα άρμοζε σε υπεύθυνο πατριώτη ηγέτη, απέναντι σε μια συμφωνία επιζήμια για τη χώρα συνιστά εξ ίσου επιζήμια στήριξη στην κυβέρνηση. Κάτι ακόμα χειρότερο. Συνιστά συνυπευθυνότητα.
Έχει συναίσθηση ο κ. Καραμανλής και η παράταξη που τον περιθάλπει;
Και πάνω σ αυτό το τοπίο εμφανίστηκαν 320 συμπολίτες να υπογράψουν κείμενο στήριξης στη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί, λένε, «εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνύπαρξη».
Να με συμπαθάνε οι 320, αλλά η κίνησή τους έρχεται από τα χρονοντούλαπα όπου κομματικά πρόβατα βέλαζαν χορωδιακά για να πείσουν με τις βαρύνουσες υπογραφές τους ότι αφού αυτοί οι «διανοούμενοι και μεγαλοσχήμονες» συμφωνούν πρέπει να συμφωνήσει και «ο λαουτζίκος». Κατά τα άλλα είμαστε κατά της αξιοκρατίας!
Από το παλαιοκομματικό κλισέ ήδη το κείμενο των 320 «επώνυμων» προδίδει την ασχετοσύνη του για το θέμα. Η απώλεια της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ μακεδονικής ταυτότητας για τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές θα ζημιώσει πάνω από 4.500 ελληνικές επιχειρήσεις έτσι όπως έχει υπογραφεί η συμφωνία τσάτρα πάτρα για να γίνει το χατήρι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Και τελικώς, δεν καταλάβαμε καλά. Αυτοί οι 320 «της αριστεράς» τι υπερασπίζονται; Το συμφέρον των ΗΠΑ να έχουν ένα προτεκτοράτο που να εμποδίζει τις συμμαχίες βαλκανικών χωρών (Ελλάδα- Σερβία πχ) όταν πρόκειται να διακυβευτούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων ή των Γερμανών στην περιοχή; Τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, που θέλουν να αποκόψουν εντελώς τη Ρωσία από τη Βαλκανική;
Τίποτε από αυτά. Οι άνθρωποι μισούν την Ελλάδα και την πατρίδα. Δεν είναι αντιεθνικιστές. Είναι καθαρά ανθέλληνες. Δεν τους είδαμε ποτέ να διαμαρτύρονται όταν ο Έρντογαν ή η Τουρκία απειλούν, προβοκάρουν, παραβιάζουν διεθνείς νόμους στο Αιγαίο και στη Θράκη. Δεν τους είδαμε ποτέ να διαμαρτύρονται για τις καταστροφές και τις απειλές της αλβανικής κυβέρνησης κατά των Ελλήνων της Αλβανίας.
Δεν τους είδαμε ποτέ να διαμαρτύρονται για τις προκλήσεις και τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών με τη «Μακεδονία του Αιγαίου». Δεν τους είδαμε ποτέ να διαμαρτύρονται για τη βεβήλωση των ελληνικών μνημείων σε όλο τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ούτε τους ακούσαμε ποτέ να ξεστομίζουν κουβέντα για τη δήμευση των ελληνικών περιουσιών σε όλη την Τουρκία με νόμους στρατιωτικού τύπου. Όπου υπάρχει Ελλάδα είναι απόντες. Με αποτροπιασμό!
Ίσα κι όμοια οι 320 με την ελληνική κυβέρνηση. Συνυπογράφουν προδοτικά κείμενα, με ζημιά για την Ελλάδα και οι Έλληνες τους κοιτάνε χάσκοντας, κοιτάζοντας πώς θα βγάλουν κανένα φραγκάκι. Σε ποια πατρίδα, δεν τους ενδιαφέρει. Ας μιλάνε και σουαχίλι. Εκεί θα κολλήσουμε; Κατά τα άλλα τους συγκινεί που ο Τσιτσιπάς προχωράει και είναι Έλληνας! Αρκεί να μην πληρώνουν οι ίδιοι για την προπόνησή του.
Μια χώρα που το πρόβλημά της δεν είναι οικονομικό. Έγινε οικονομικό επειδή είναι μια χώρα απάτριδων. Ηγεμόνων και λαού. Αλλιώς, τέτοιοι ηγεμόνες δεν θα επιζούσαν. Και τέτοιος λαός θα ήταν στους δρόμους.

Ανάρτηση από: https://www.liberal.gr