Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Το τέλος τους και η αρχή μας

Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Ο ένας στην Θεσσαλονίκη φρουρούμενος από 2000 Ματατζήδες να τον προστατεύουν από την «ατέλειωτη αγάπη» του λαού. Με στημένη εκδήλωση και ναυλωμένα από την Αθήνα πούλμαν αλλά και με γιουχαΐσματα εντός εκδήλωσης, (μόνο μια φορά και τέλος) για να πάρει την πάσα αμέσως και καθόλου αιφνιδιασμένος ο ανεπιθύμητος για να πει ότι αυτοί είναι δημοκράτες και επιτρέπουν τις αντιγνωμίες.

Ο άλλος στην Αθήνα σε συνέδριο με 3000 prive παράσιτα της νεοφιλελεύθερης ιδέας, να μοιράζει υποσχέσεις για λεφτά στα νεογέννητα, με πατριδοκαπηλεία και εθνική ενότητα για τους λίγους και τους ολίγιστους, να επενδύει στην μνήμη χρυσόψαρου του ελληνικού λαού για την τραγωδία που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια και υποσχέσεις για την ανάκτηση της σκυτάλης στην καταστροφή και την ισοπέδωση.

Το νέο και το παλιό, το παλιό και το νέο, σε έναν σφιχτό εναγκαλισμό πολιτικής αγυρτείας, εθνικής αποδόμησης και κατάρρευσης, δωσιλογισμού και υποτέλειας, με αντίτιμο το αίμα της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Ο ένας να επενδύει στον διχασμό σέρνοντας τη σημαία του εθνικισμού σε όποιον αντιδρά και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο άλλος να προσπαθεί να πείσει τους δανειστές ότι μπορούν και με αυτόν να συνεχίσουν το πλιάτσικο.

Ίσως ποτέ στο παρελθόν να μην βιώσαμε τέτοια λεκτική υποκρισία, τόσο κακό πολιτικό θέατρο προκειμένου να ωραιοποιηθεί η βία.

Και σίγουρα ποτέ στο παρελθόν ο ελληνικός λαός δεν γεύτηκε τόσο μεγάλο κενό, τόσο μεγάλη άβυσσο στην πολιτική του εκπροσώπηση. Τόσο μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και την χαμένη της αξιοπρέπεια.

Και είναι τώρα η ώρα για να συνειδητοποιήσει, ο λαός, πως είναι ο μόνος που μπορεί να καλύψει αυτό το κενό και να τους στείλει στο διάολο κι ακόμα παρά πέρα.

Με την οργή του, το φιλότιμο, την οργάνωσή του, την αξιοπρέπειά του. Αυτή η περίοδος να είναι το τέλος τους και η αρχή μας.


Ανάρτηση από: http://www.hereticalideas.gr