Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

“Μανού, πριν ασχοληθείς με τη δημοκρατία σε άλλες χώρες, καλύτερα θα ήταν να σκουπίσεις μπροστά στην πόρτα σου” – Τα “γαλλικά” του Μαδούρο στο Μακρόν

Οι ηγέτες του δυτικού κόσμου απέδειξαν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες, σπεύδοντας να αναγνωρίσουν ως νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαΐδο, που αυτοανακηρύχθηκε στο αξίωμα, στη θέση της εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρο.
Ο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε μάλιστα να σχολιάσει στο Τουίτερ: «Μετά την παράνομη εκλογή του Maduro το Μάη του 2018, η Ευρώπη υποστηρίζει την αποκατάσταση της δημοκρατίας∙ χαιρετίζω το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους»
Η απάντηση του Μαδούρο ήταν άμεση, με το ίδιο νόμισμα και την ίδια γλώσσα -στα γαλλικά.
Μετά την παράνομη εκλογή του Μακρόν το 2017, υποστηρίζω την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Χαιρετίζω το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Κίτρινων Γιλέκων που διαδηλώνουν για την ελευθερία. Μήνυμα στο Μανού (υποκοριστικό του Μακρόν): πριν ασχοληθείς με τη δημοκρατία σε άλλες χώρες, θα ήταν καλύτερο να σκουπίσεις μπροστά στην πόρτα σου… Ευχαριστώ (το τελευταίο στα ισπανικά).
Μπορεί η Γαλλία να μη βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολυπλόκαμης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, που ενισχύει με κάθε μέσο και τρόπο την Αντιπολίτευση, αλλά όταν 13 διαδηλωτές χάνουν το μάτι τους στη Γαλλία, ο Μακρόν δε δικαιούται να κάνει μαθήματα περί δημοκρατίας, ούτε καν ως ο μόνοφθαλμος που βασιλεύει στους τυφλούς. Κι αν ρωτήσει ο Πολύφημος ποιος χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ας του απαντήσουν: ο Κανένας…

Ανάρτηση από: http://www.katiousa.gr