Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

…διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους ελληνικές σημαίες!

Θέλετε να ενημερωθείτε και για την τελευταία ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού –το τονίζουμε– Αλέξιου Τσίπρα του μέγα κομμουνιστή ηγέτη στην ερωτική Θεσσαλονίκη; Πολύ ωραία. Στις 14 Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε ομιλία στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Ναι, στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης. Όχι, στο μίσος και τον Εθνικισμό». Πηγαίνετε στο διαδίκτυο –την αποκλειστική πηγή ειδήσεων για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πλέον– βάζετε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και ιδού τι το πανομοιότυπο θα διαβάσετε σε 30-40 σάιτς (με την εθιμικώς κατοχυρωμένη μεθοδολογία του copy-paste από το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ…).

[…]Οι αστυνομικοί προσάγουν άτομα που βρίσκονται έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ενώ και από το εσωτερικό του γηπέδου έχουν απομακρυνθεί πολίτες, που κρίθηκαν ύποπτοι, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους ελληνικές σημαίες […]

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες, που τεκμηριώνονται από φωτογραφικό υλικό, οι ύποπτοι υποδεικνύονταν στις κατασταλτικές αρχές από ομάδα ανδρών με πολιτικά και με κόκκινα περιβραχιόνια, (προφανώς συριζαίοι πολιτοφύλακες) με αποτέλεσμα το Μέλαθρο να θυμίζει κάτι από αντεστραμμένο Πολυτεχνείο των 90’s με τα ΜΑΤ και τα ΚΝΑΤ να συναποτελούν τον μηχανισμό επιβολής του νόμου και της τάξης.

Ασφαλίτες-λαγωνικά, μάλιστα, εξερευνούσαν ακόμη και τους χώρους των αποχωρητηρίων μήπως έχει κρυφθεί εκεί κάποιο ύποπτο αντικομμουνιστικό στοιχείο, τίποτα δηλαδή ελεεινοί εθνικόφρονες, που ετοιμάζουν την ανατροπή του λαοπρόβλητου ηγέτη. Οι ύποπτοι προσάγονταν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με συνοπτικές διαδικασίες, όπου ελέγχονταν πατόκορφα, καταγράφονταν τα στοιχεία τους και κρατούνταν σχεδόν για δύο ώρες.

Μας ενθουσίασαν τόσο πολύ αυτές οι προληπτικές κατασταλτικές κινήσεις που έγιναν με σκοπό να κυλήσει ήρεμα η ομιλία του πρωθυπουργού, που σκοπεύουμε να την μεταφράσουμε και θα τη χώσουμε κάτω από τη μύτη κάποιου ανυποψίαστου φίλου μας από την Εσπερία. Φανταστείτε την πλάκα που θα πάθει ο άνθρωπος· θα νομίζει ότι του στήσαμε φάρσα για να τον τρελάνουμε.

Από όσο ενθυμούμαστε τέτοιου τύπου «αστυνομικά μέτρα» λαμβάνονται κατά περιόδους και στην πλατεία Εξαρχείων από κινηματίες πολιτοφύλακες, αλλά και σε περιφρουρήσεις πορειών, όπου οι φέροντες κόκκινα περιβραχιόνια με ύφος σκληρό και αδίστακτο στέλνουν το μήνυμα ότι δεν σηκώνουν και πολλά-πολλά από τυχόν επίδοξους ταραξίες.

Αν «πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων», σύμφωνα με τον γνωστό ορισμό, τότε η κομμουνιστική κυβέρνηση παίρνει άριστα όσον αφορά την διατήρηση της μπολσεβικικής κληρονομιάς. Και φυσικά και υπό αυτή την έννοια, εκτός των άλλων, πρωτοπορούν σε όλη την Ευρώπη· αυτές δεν ήταν οι φιλοδοξίες τους στο κάτω-κάτω;
Λ.