Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ούτε του νότου ούτε του βορρά... γαύροι ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ο ΑΕΚτζής από τη φύση της οπαδικής του ταυτότητας πάντα είχε λόγους να αισθάνεται περήφανος για αυτό που είναι! Και η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά να μας επιβεβαιώσει. Η ομάδα μας δεν μπλέχτηκε ποτέ σε τέτοιες αισχρές και δόλιες κρατικές και παρακρατικές διαδικασίες όπως αυτές που βιώνουμε εδώ και δύο μέρες, ως συνέχεια του ανταγωνισμού των δύο γαύρων -νότου και βορρά- για το ποιος θα φερθεί πιο συστημικά, πιο ελεεινά, πιο βρώμικα.
"Διαιτητής" σε αυτή τη μάχη ΟΜΟΙΟΤΗΤΩΝ η γελοία κυβέρνηση Μητσοτάκη, με βασικό πιόνι τον Αυγενάκη, οι οποίοι έχουν θέσει την κοινωνία σε κατάσταση απόλυτης σχιζοφρένειας, προσπαθώντας να μοιράσουν την πίτα μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη και των συν αυτών "οπαδικών" ( ; ) υπαλληλικών/μισθοφορικών στρατών τους. Δίνουν το πρωτάθλημα στον γαύρο του νότου, και σώζουν με φωτογραφική διάταξη και νόμους της μιας βραδιάς από τον υποβιβασμό τους στη φυσική τους κατηγορία τους γαύρους του βορρά με τρόπο που θα ζήλευε και ο αλήστου μνήμης Σκουτέρης, φτιάχνοντας ένα πρωτάθλημα που θα το παίρνει όποιος έχει αγοράσει τις πιο πολλές ομάδες.
Προφανώς το πρόβλημα ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια και υποδηλώνει την σαπίλα της κοινωνίας και τις δομικές αστοχίες ενός συστήματος που δεν θα μπορούσε παρά να νομιμοποιείται από τους δύο γαύρους :
…αυτούς που μοιράζουν νταηλίκι την χώρα στα δύο που κλαίμε από τα γέλια όταν το ακούμε αυτό. Πως μπορείτε να χωρίσετε την χώρα στα δύο εσείς μωρέ;; με τι ειδικό βάρος;; με τι λαό;; με τι ιστορία θέλετε να πιέσετε καταστάσεις και θέτετε αυτό το ζήτημα ως μοχλό πίεσης;; Με τους 8 που κατέβηκαν στην μεγαλειώδη πορεία για την Μακεδονία στο δημαρχείο του Κιλκίς;; Με τα 50 μηχανάκια , 2 αυτοκίνητα και 3 τουρίστες που σας βγάζαν φωτογραφίες που δώσατε το παρών όταν καλέσατε το πανμπαοτζήδικο συλλαλητήριο;; Με μπροστάρη τον Κόλκα, τον Μίνο και την φίλη σας την Πόπη ρε γαύροι θα χωρίσετε εσείς την Ελλάδα στα δυο;; Ανυπόληπτοι και λίγοι... νάνοι ιστορικά πραγματικοί ίσα με το μπόι του υιού Ιγκνατίεβιτς που ο ίδιος δηλώνει περήφανος Ρώσος. Μια μειοψηφία είστε που ξαφνικά ψήλωσε η μύτη σας πατώντας πάνω στα ρούβλια του μπάρμπα καουμποϋ σας. Ένας οπαδικός στρατός είστε άβουλων όντων προσκυνημένων στο ρούβλι και βολεμένων στο Πόρτο Καρας και στις καντίνες της Τούμπας. Ίδιοι με αυτούς που βρίζετε αλλά τόσο θαυμάζετε και αντιγράφετε. ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!
...και εκείνους που παλεύουν να πατάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά της παλαιάς και σύγχρονης παράγκας, της ατάκας: "ο ολυμπιακός να νικάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να....", του Ποντίκη, του Δημητρόπουλου, της μόδας των ομάδων δορυφόρων που φέρανε στη πιάτσα και πολλά άλλα γλοιώδη παραδείγματα που χρειάζονται μερόνυχτα και δοχεία μελάνι για να γραφτούν στο βιβλίο του βόθρου της Ελληνικής κοινωνίας.
Η μόνη ερώτηση που έχουμε να κάνουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους της κρατούσας κατάστασης είναι αν καταλαβαίνουν τι πρότυπα γεννούν για τη νεολαία και για το τελικά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της βίας, που προφανώς δεν καταπολεμάται με το να μας απαγορεύουν να πάμε στην Κρήτη στο μπάσκετ να δούμε την ομάδα μας στο τελικό, αλλά με το να κοιτάξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους στο καθρέπτη και να αναλογιστούν το πολιτικοκοινωνικό κακό που προκαλούν... Αλλά και πάλι για να νιώσεις τις τύψεις και να πας να κρεμαστείς όπως σου αξίζει, πρέπει να έχεις τσίπα και φιλότιμο πράγματα άγνωστα στη Τρούμπα, την Τούμπα και τα ανώτατα κλιμάκια του Μαξίμου.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τα γεγονότα μίλησαν και οι μάσκες από το καρναβάλι των αχρείων έπεσαν ξανά. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μερικά ml από το σάλιο μας και θα φτύσουμε κατάμουτρα κυβέρνηση και γαύρους βορρά νότου και παράλληλα θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι τον αγώνα για την ιδέα της ΑΕΚ, αγνά, τίμια, ORIGINAL και μακριά από κάθε είδους σιχαμερές πράξεις σαν αυτές που χαρακτηρίζουν το DNA των άλλων.
Υ.Γ: Ούτε του νότου ούτε του βορρά... γαύροι ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ανάρτηση από: 
ΟRIGINAL 21 - 1982- (official page)