Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Αθήνα, η νέα πρωτεύουσα του κιτς

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Δύσκολα, πολύ δύσκολα, θα ταξιδέψουμε αυτό το καλοκαίρι Ελλάδα. Αντί για Νάξο και Πάρο, όπως ήταν το προ κορονοϊού σχέδιο, Τιτσίνο.
Στενοχωριέμαι, βέβαια, που για λόγους που δεν έχουν σχέση με την θέλησή μου, δεν θα καταφέρω να ζήσω ξανά τις Κυκλάδες των φοιτητικών μου χρόνων, πιο πολύ όμως λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να απολαύσω τον μεγάλο περίπατο του Μπακογιάννη στην Αθήνα.

Είδα την φωτογραφία που σου στέλνω στο διαδίκτυο και μάτωσε η καρδιά μου.
Τι πιο όμορφο από μια βόλτα στο κέντρο της πόλης κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο;

Τι πιο όμορφο από το να καθίσεις και να ξαποστάσεις στο σιδερένιο “καλαίσθητο” παγκάκι που αγοράστηκε στην συμβολική τιμή των 5.200 ευρώ και στέκεται σαν κόσμημα πάνω στην καυτή βαμμένη άσφαλτο;

Το γεγονός ότι τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας που ανέλαβε το βάψιμο της ασφάλτου σε αυτά τα υπέροχα χρώματα -της Kraft Paints δηλαδή- έχει αναλάβει η ΑΕΑ RELATE δεν έχει βέβαια την παραμικρή αξία για τα ΜΜΕ της Ελλάδας.

Τι κι αν από διαβολική σύμπτωση, όπως λέγεται, επικεφαλής της εταιρείας αυτής είναι η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη;

Είναι, όμως, να μην σε πάρουν από κάτω οι συμπτώσεις, φίλε μου Πιτσιρίκο.

Η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη την χώρα καθοδηγείται, από ό,τι λέγεται, από την κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Αλλη διαβολική σύμπτωση, το γεγονός ότι ο πεθερός του υπουργού του Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, κατασκευάζει αιολικά πάρκα για τα οποία τις άδειες τις δίνει ένας φορέας του δημοσίου που ακούει στα αρχικά ΡΑΕ.

Σε αυτήν την ΡΑΕ, γ@μώ τις συμπτώσεις μου γ@μώ, νομικός σύμβουλος είναι η σύζυγος του υπουργού Γεραπετρίτη!
Σε άλλες εποχές και σε άλλα μέρη, αν ο πρωθυπουργός μιας χώρας ήταν ο θείος και ο δήμαρχος της πόλης -όπου κατοικεί το 50% του πληθυσμού- ήταν ο ανιψιός του θείου, θα υπήρχαν πολλοί που θα μιλούσαν για οικογενειοκρατία και μαφιοκρατία.

Όμως, στην δική μας περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, όπως μας έχει διαβεβαιώσει και η ίδια μαφία, η μαφία δεν υπάρχει.
Γι αυτό και εκείνο το βολικό “από ό,τι λέγεται”.

Επιπλέον, να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν εκλεγεί από τους “πολίτες” αυτής της χώρας, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να ισχυριστούν στα σοβαρά ότι δεν είχαν ιδέα για το ποιόν και την ιστορία της …αγίας οικογένειας του αξιομακαριστου Δράκουλα.

Εντάξει, ας δεχτούμε ότι οι “πολίτες” αυτοί είναι αθώοι ως Έλληνες, είναι όμως και εξαπατημένοι από τους πολιτικούς τους;

Ή μήπως είναι απλά συνεργοί των μαφιόζων, που διαρκώς απορούν με το κάθε τι που συμβαίνει;

Πάντως, είναι μεγάλο κρίμα που η αγία οικογένεια είναι τόσο “ανθρώπινη” και διατηρεί χαμηλό προφίλ συγκριτικά με την δύναμή της.

Θα μπορούσαν, λόγου χάρη, να μιμηθούν τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και την απόφασή του να μετατρέψει το Βυζάντιο σε Κωνσταντινούπολη.

Απορώ γιατί δεν προχωρούν στην μετονομασία της Αθήνας σε Μπακογιανούπολη ή Μητσοτακούπολη.
Τι φοβούνται; Λέτε να υπάρξει καμία τεράστια παλαϊκή αντίδραση που θα τους ανατρέψει;

Τόση ταπεινότητα πια;

Φιλιά από την βροχερή -ακόμα!-Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Επειδή εγώ δεν έχω πια φίλους στην Αθήνα για να τους ζητήσω την χάρη, θα σε παρακαλούσα το Νινί και την Πάμελα να κάνουν καυτό -κυριολεκτικά καυτό- ρεπορτάζ από τον μεγάλο περίπατο με την βαμμένη άσφαλτο και τα παγκάκια από λαμαρίνα τις επόμενες ημέρες που έρχεται μίνι-καύσωνας.

Υ.Γ.2 Ο Πατούλης τι κάνει; Περιφερειάρχης δεν είναι; Γιατί δεν κάνει τον “χρυσό μεγάλο περίπατο” για να μπει στο μάτι του Μπακογιάννη; Γιατί δεν βάφει τις λωρίδες της Κηφισίας χρυσές και αντί για παγκάκια να γεμίσει τον περίπατο με χρυσά αγάλματα της Πατούλαινας, να κάθονται από κάτω οι περαστικοί και να δροσίζονται;

Υ.Γ.3 Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαρνείται ολοκληρωτικά τον λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τι κι αν βασίζονταν μέχρι πρόσφατα κατά 70% στον εγχώριο λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας; Τι κι αν η Γερμανία θα κάνει το ίδιο με μας γύρω στο 2050; Η Ελλάδα θα αντικαταστήσει τον λιγνίτη με αιολικά πάρκα που θα είναι γεμάτα με Made in Germany ανεμογεννήτριες που έχουν 20 μόνο χρόνια ζωής και είναι πρακτικά αδύνατο να ανακυκλωθούν. Υπάρχουν λοιπόν εκατομμύρια λόγοι -για την ακρίβεια πολλά εκατομμύρια λόγοι- για να εκλέξετε ξανά την οικογένεια Μητσοτάκη. Κι αν το ξαναπετύχετε αυτό, θα σας έρθει στο σπίτι δώρο με το ταχυδρομειο μια αφίσα της Γκρέτα για την κλιματική αλλαγή.

Υ.Γ.4 Δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αγία οικογένεια έχει βγει παγανιά με τις μασέλες σε πλήρη λειτουργία. Εκείνο που με σοκάρει είναι το μέγεθος της κακογουστιάς και της κιτσαρίας.

(Φίλε Ηλία, μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση στο μπλογκ, βρήκα αναφορά που είχα κάνει στην κληρονομική δημοκρατία σε κείμενο του 2005, δηλαδή την χρονιά που ξεκίνησα το μπλογκ. Αυτό θέλουν οι Έλληνες. Και αυτό έχουν. Με Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη γεννήθηκαν, με τους ίδιους θέλουν να πεθάνουν. Εντάξει, διακοσμητικοί είναι οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις στο προτεκτοράτο αλλά από το μυαλό των Ελλήνων δεν περνάει καν να αλλάξουν έστω την διακόσμηση. Βέβαια, σκέφτομαι πως η εναλλακτική για το Μητσοτακέικο είναι ο Τσίπρας, ο Παππάς και ο Παπαγγελόπουλος. Ηλία, δεν συμφωνώ για την κακογουστιά. Η Αθήνα είναι μέσα στην κακογουστιά -άλλο που έχουμε συνηθίσει την ασχήμια και το χάος-, οπότε πρέπει και τα παγκάκια να είναι κακόγουστα, για να ταιριάζουν με την γενικότερη άθλια αισθητική. Η μόνη λύση για την Αθήνα -εκτός από το κέντρο της που πρέπει να πεζοδρομηθεί και να γεμίσει πάρκα και δέντρα- είναι το γκρέμισμα. Ή ο βομβαρδισμός. Ηλία, κρίμα που δεν έρχεσαι φέτος Ελλάδα. Σε ήθελα να κάνεις podcast με την καλή σου, από τις έρημες ομπρέλες των παραλιών των νησιών. Αυτό, αν δεν το δεις, δεν μπορείς να το πιστέψεις. Για τις βροχές στην Ελβετία, μαθαίνω από μια φίλη που ζει εκεί και, αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, θα ήταν τώρα εδώ. Αυτή μου στέλνει βίντεο με καταρρακτώδεις βροχές, και εγώ τις στέλνω ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου. Και να γράφεις. Είσαι σε φόρμα.)

Ανάρτηση από: https://pitsirikos.net/

Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.