Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η ολική Δεξιά του 55%, η συντριβή της συνολικής Αριστεράς και η πολιτική ορθότητα που πεθαίνει

Του Ηλία Παπαναστασίου

Η αναμενόμενη εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και την δεύτερη Κυριακή μας οδηγεί σε ορισμένα συμπεράσματα. Συμπεράσματα και για την ΝΔ αλλά κυρίως για την Αριστερά. Συνολικά η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα συγκεντρώνουν ένα ποσοστό που πλησιάζει το 55%, πρωτοφανές μετά μια τετραετία με τεράστια προβλήματα,  εξαιτίας των οποίων η ΝΔ θα έπρεπε να υποστεί μια μεγάλη φθορά. Συνέβη το αντίθετο, γεγονός που προσπαθήσαμε να αναλύσουμε με τα τελευταία άρθρα μας. Συνοπτικά, επιγραμματικά αναφέρουμε τα κυριότερα σημεία:

 


(α) Η άριστα οργανωμένη προπαγάνδα της ΝΔ είχε μια απεύθυνση σε έναν λαό μη συγκροτημένο κοινωνικά και ταξικά, χυλώδη από άποψη πολιτικής παιδείας και ευεπίφορο στους μύθους και στα εκλογικά και πολιτικά τεχνάσματα. Ο ελληνικός λαός αυτοκατατάχτηκε – ομολογουμένως με μεγάλη υπερηφάνεια– στις τάξεις της Μεγάλης του Γένους Σχολής, της Μεσαίας Τάξης. Ή της αυτοαποκαλούμενης σαν τέτοιας. Δεχόμενος λοιπόν τα έξυπνα μηνύματα του «Φιλελεύθερου Αντι/φορολογισμού» του Μητσοτάκη αλλά «τρώγοντας» σαν πρωινό – καθημερινά, επί τέσσερα χρόνια– τηλεοπτική προπαγάνδα για την «Φορολογική λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ» και ο οποίος (υποτίθεται) συνειδητά κατέστρεφε την Μεσαία Τάξη, δεν χρειαζόταν και μεγάλη προσπάθεια για να πειστεί κάποιος για το που θα πρέπει να στραφεί εκλογικά.


 


(β) Τα 50–55 δις των δανεικών από τις αγορές κυρίως, τα οποία δόθηκαν ως βοηθήματα σε τεράστια στρώματα του ελληνικού λαού, όχι μόνο τον αποκοίμισαν αλλά –όπως αποδείχτηκε– τον «ενθουσίασαν» κιόλας! Λησμόνησε την ακρίβεια που συνεχίζει να καλπάζει, το ηλεκτρικό ρεύμα που δυσκολεύεται να πληρώσει,  το ενοίκιο που έγινε επιεικώς δυσβάστακτο, η δε στρατηγική του Μητσοτάκη πέτυχε 100% σε έναν λαό υπνωτισμένο από την «ταχύτητα αποφάσεων» του ίδιου και επαρκέστατα αποβλακωμένο από την Τηλεοπτική προπαγάνδα «ισοπεδωτικού τύπου» των 10 μεγάλων Καναλιών (Δημόσιων και Ιδιωτικών) και των περισσότερων μικρών και επαρχιακών. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε Ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες. Ο Μητσοτάκης «βρήκε και τα έκανε» εκμαυλίζοντας την συνείδηση και το αξιακό σύστημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, εξαϋλώνοντας τον εγκέφαλό του και υποσχόμενος τα πάντα με πειστικότατο τρόπο σε έναν λαό που «πιστεύει πως ανήκει κάπου αλλού από εκεί που πραγματικά ανήκει» και μάλιστα σε ποσοστό 52%!  Εφόσον ο ντελιβεράς, η σερβιτόρα, ο περιπτεράς και ο λογιστικός πιστεύουν πως ανήκουν στην «Μεσαία Τάξη», το πρόβλημα λύνεται αυτόματα.


(γ) Ο ίδιος στάθηκε τυχερός γιατί με την «Ρήτρα αποφυγής» λόγω πανδημίας Κορωνοϊού στο κρίσιμο διάστημα της περιόδου 2020–23, απέφυγε να εφαρμόσει δύσκολα μέτρα, πήρε την άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει αφειδώς παροχές σε όλα τα στρώματα και όχι μόνο στους «Μεσαίους» αλλά και στους «μικρούς» και στους «κάτω». Παροχές με δανεικά που θα επιστραφούν, όμως έτυχαν τον αποπροσανατολιστικό τους στόχο. Έτσι, μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία να έχασε 700–1000 ευρώ ετησίως από την ακρίβεια – τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, ενοίκια– όμως τα διάφορα Fuel Pass και Food Pass των 100 ευρώ τραβούσαν την προσοχή. Είναι «επίτευγμα ηλιθιότητας» να μην βλέπεις τα 1.000 ευρώ της ετήσιας ακρίβειας αλλά να ζητωκραυγάζεις για τα 100 ευρώ των διαφόρων PassO Ρωμιός το δέχτηκε, ο Μητσοτάκης τον έπεισε και φυσικά δεν φταίει αυτός. Την δουλειά του έκανε.


 


(δ) Τα κόμματα της «Δεξιάς της Δεξιάς» που συγκεντρώνουν περίπου 14,5% – συγκεντρωτικά όλοι, αυτοί που μπήκαν στην Βουλή αλλά και αυτοί που δεν μπήκαν– αποτελούν μια «αναμενόμενη αντανάκλαση» αναλόγων εξελίξεων στην Ευρώπη. Όλα τα φαινόμενα, έρχονται με μια καθυστέρηση στην Ελλάδα και πολλοί αιφνιδιάζονται. Άδικα όμως και θα εξηγήσουμε γιατί.


 


(i) Όταν η ατζέντα των λαϊκών διεκδικήσεων για αυξήσεις μισθών, κοινωνικό κράτος και εθνική αξιοπρέπεια και αυτονομία εγκαταλείπεται από όλα τα κόμματα της Μεταμοντέρνας Σοσιαλδημοκρατίας και Αριστεράς, όταν η μετανάστευση/λαθρομετανάστευση ευνοείται από την επίσημη Ελίτ και την Γραφειοκρατία της ΕΕ με κύριο στόχο την πτώση των ημερομισθίων της εγχώριας εργατικής τάξης και την αλλοίωση του πληθυσμού με αλλογενείς ώστε με «φθηνές και πρακτικές» λύσεις να λυθεί το φλέγον Ασφαλιστικό πρόβλημα, όταν η πολιτιστική αλλοίωση και η θρησκευτική «ουδετεροποίηση» καλπάζει σε μια Ευρώπη που προέρχεται από τον Ελληνο/Ρωμαϊκό και Χριστιανικό Πολιτισμό, όταν πολεμιούνται ανηλεώς τα δυο φύλα σαν βάθρα της Ανθρωπότητας – «Η ένωση του άνδρα και της γυναίκας είναι η βάση της ανθρωπότητας» έγραφε ο Μαρξ– όταν υπονομεύεται η κλασική, πυρηνική οικογένεια και καταργείται ο Πατέρας και η Μητέρα και «μεταλλάσσονται» σε «Γονέα Α και Γονέα Β» και τα δυο φύλα γίνονται ξαφνικά 62 (!), όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά εσύ τι κάνεις σαν Μεταμοντέρνα Αριστερά ; Οργανώνεις Gay Pride Parade, παρελάσεις δηλαδή με εκπροσώπους των 62 «φύλων», θεωρείς τα σύνορα «ξεπερασμένα», και το έθνος «φαντασιακή κατασκευή», το χειρότερο δε είναι πως όταν είσαι Κυβέρνηση εφαρμόζεις Φιλελεύθερη /Νεοφιλελεύθερη Πολιτική και αντί να ασχολείσαι με τους πλειστηριασμούς μέσω των οποίων ο κόσμος χάνει το σπίτι του, το μόνο που ξέρεις είναι η υπεράσπιση των ΛΟΑΤ και των κάθε λογής μειονοτήτων! Ε λοιπόν, εφόσον συμβαίνουν όλα τα παραπάνω – που συμβαίνουν, «κατά γράμμα» μάλιστα– μην φωνάζεις για άνοδο της ακροδεξιάς και εμφάνιση του φασισμού ! Άπλα μιλώντας, σου απαντάμε πως «τα 'θελες και τα 'παθες !» Φτάσαμε στο σημείο, το καρκίνωμα της Αγγλοσαξονικής Πολιτικής Ορθότητας που κατέστρεψε την συνολική Αριστερά και την μετέτρεψε σε ένα συνονθύλευμα Μεταμοντέρνας Αριστεράς με «πρωτοπορία» μια «Μικροαστική Ψευδο/Ιντελιγκέντσια» και η οποία σε αγαστή συνεργασία με το ακροατήριό της που είναι οι χορτασμένοι Μεσοαστοί και Μικροαστοί της Φιλελεύθερης, «Καπιταλιστικής» Αριστεράς παριστάνει την «προοδευτική», την «πρωτοπόρα» και μάλιστα την «ριζοσπαστική»! Χάνοντας την Εργατική Τάξη, τους φτωχούς και γενικότερα τους Μη-Προνομιούχους, η Ιστορική Αριστερά της Β’ και Γ’ Διεθνούς εξαφανίστηκε, απο/προλεταριοποιήθηκε και απο/λαϊκοποιήθηκε, μετατρεπόμενη σε ένα συνονθύλευμα εκμαυλισμένων και καταβολεμένων μεσοαστών/μικροαστών και οι οποίοι αφού συνθηκολόγησαν και «δέχθηκαν μέχρι τα μπούνια» τις επιταγές του Σημερινού Καπιταλισμού, για να κρατήσουν ένα «φύλλο συκής αριστεροσύνης» το έριξαν μανιωδώς στους ΛΟΑΤ, τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, στα 62 φύλα, στην «επάρατη Πατριαρχία» που στην Ευρώπη τουλάχιστον δεν υπάρχει πουθενά και φυσικά κατέληξαν στον Φιλο/Αμερικανισμό και τον υστερικό, νοσηρό και ψυχωτικό αντι/ρωσισμό.


 


(ii) Η Ιστορία είναι αμείλικτη στην τιμωρία της, η άνοδος της Δεξιάς και Υπερ/Δεξιάς είναι αυτή ακριβώς η τιμωρία για την αθλιότερη εκδοχή της «Αριστεράς» που εμφανίστηκε τα τελευταία 30–40 χρόνια, της Μεταμοντέρνας Αριστεράς. Φτάσαμε στο σημείο, η Λε Πεν στην Γαλλία να είναι αριστερότερη κοινωνικά και ταξικά από το σύνολο της Γαλλικής Αριστεράς, αποσπώντας πάνω απο 50% της Γαλλικής Εργατικής Τάξης σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ζαν Ζωρές του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, φτάσαμε επίσης στο σημείο η Νέα Δημοκρατία να αποσπά από 35% έως 38% στο Πέραμα, τον Κορυδαλλό, την Δραπετσώνα και οι «Σπαρτιάτες» να συγκεντρώνουν σχεδόν 13% στον Ασπρόπυργο του Θριάσιου Πεδίου, την κατεξοχήν περιοχή όπου ζει, εργάζεται και παράγει η Βιομηχανική Εργατική Τάξη στη χώρα μας! Εάν σου φεύγουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, εάν σου μένουν μόνο οι βολεμένοι και χορτασμένοι μεσοαστοί και μικροαστοί και οι ΛΟΑΤ, ποιος σου φταίει; Μόνο ο Μητσοτάκης, ο Βελόπουλος και οι Σπαρτιάτες ή εσύ ο ίδιος, που ζεις μονίμως αποκομμένος από την πραγματικότητα μέσα σε ένα ραδιενεργό νέφος εγκεφαλικής δυστοπίας; Εάν λοιπόν αφήνεις την «Ατζέντα των Μη Προνομιούχων» στην Δεξιά και εσύ ασχολείσαι με τον άκρατο Δικαιωματισμό και τις Μειονότητες, τότε, λυπούμαστε αλλά καλά να πάθεις!


 


(ε) Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μικρή άνοδο και όπως φαίνεται θέλει να «εξαγνιστεί» για την Μνημονιακή του Πολιτική γινόμενος «Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη», δηλαδή καταλαμβάνοντας την θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιώντας τα σύμβολα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, μάλλον θεωρεί προκαταβολικά τους Έλληνες σαν Κρετίνους και την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος σαν ανοϊκή. Θα απογοητευτεί γρήγορα!


 


Το ΚΚΕ, έχει επίσης μια μικρή άνοδο όμως το 7,5% δεν είναι κάποιο εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό για να παρουσιάζει συμπτώματα αρνητισμού προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακόμη δεν έχει πλησιάσει τα ποσοστά του Μαΐου 2012 και είναι αρκετά μακριά από τα ποσοστά του 1981, όταν είχε συγκεντρώσει σχεδόν 11% ! Οι θριαμβολογίες του λοιπόν είναι πρόωρες, αβάσιμες και κάπως αστείες.


 


Για τα υπόλοιπα κόμματα, ΜΕΡΑ 25, Ανταρσυα, ΚΚΕ μ–λ κλπ. ισχύει το «όπου φτωχός και η μοίρα του». Αντί να συνεννοηθούν σαν άνθρωποι και να κατέβουν σε ένα κοινό εκλογικό ψηφοδέλτιο, κατεβαίνουν χώρια και συντρίβονται. Τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ Βαρουφάκη, ηγετών ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( και λοιπών επαναστατικών, πολύ επαναστατικών και σουπερ–ασυμβιβάστων δυνάμεων) ή και Κωνσταντοπούλου ακόμη, ώστε να μην κατέβουν εκλογικά από κοινού αλλά χώρια και να κονταροχτυπιούνται; Τελικά δεν είναι οι δήθεν «Ιδεολογικές διαφορές» αλλά τα προσωπικά συμπλέγματα του καθενός, ο νοσηρός ναρκισσισμός, η εγωπάθεια και ο άκρατος εγωισμός που τους χωρίζουν. Οι αριστεροί πολιτικοί τελικά αποδεικνύονται πιο «εαυτούληδες» και εγωπαθείς από τους αστούς δεξιούς πολιτικούς που τις περισσότερες φορές λειτουργούν πιο συλλογικά.


 


Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε «τα επίχειρα των πράξεών του» για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση (Μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, 3ο Μνημόνιο, περικοπή συντάξεων κλπ). Εάν συνεχίσει να υποστηρίζει τακτικές πολιτικής ορθότητας αντί να ασχολείται με καίρια, ζωτικής σημασίας προβλήματα και τα οποία αποτελούν τα επίδικα, επίμαχα προβλήματα της πλειοψηφίας, όπως η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί κλπ. τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχιστεί η εκλογική του παρακμή και τα επόμενα χρόνια. Π.χ. για μήνες η ακρίβεια ήταν το βασικότερο πρόβλημα – και παραμένει– και το κύριο, σχεδόν αποκλειστικό βάρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ριχτεί στο θέμα των υποκλοπών, εξαιρετικά σημαντικό αλλά τελικά αποδείχτηκε μάλλον «δευτερεύον» για την μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων (Τα θεσμικά προβλήματα δεν γεμίζουν το στομάχι ούτε λύνουν το πρόβλημα της κατοικίας).


 


Η Μεταμοντέρνα Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ – όπως αποδείχτηκε– αποτελεί σε μεγάλο βαθμό «ξένο σώμα» για την ελληνική κοινωνία. Όταν αποτάσσεις τον πατριωτισμό, την κοινωνική ευαισθησία για τα στρώματα της πλειοψηφίας και ασχολείσαι με τους σεξουαλικούς «ιδιωματισμούς» μειονοτήτων, όταν χωρίζεις τα δυο φύλα υπερασπιζόμενος μόνο την μισανδρική ατζέντα των φεμινιστριών και όταν θεωρείς ακόμη και την παραμικρή νύξη και χιουμοριστικό σχολιασμό σαν «σεξουαλική παρενόχληση και «σεξισμό», τότε ζεις αλλού, ανήκεις αλλού και σου ευχόμαστε «Στο καλό, να μας γράφεις!». Όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές, με τέτοια συγκλονιστικά θέματα θέλει να ασχοληθεί («Σεξιστικό» το σκετς του Ζαχαράτου, «απαράδεκτη» η υφυπουργός η γ.γ. που είχε τοποθετηθεί εναντίον των αμβλώσεων κλπ.). Δυσκολεύεται να κατανοήσει στοιχειώδεις αλήθειες για την ανεπάρκειά του αλλά είναι στην κοινωνική φύση του βολεμένου μεσοαστού και μικροαστού να « αδυνατεί να διαβάσει την πραγματικότητα». Εάν πιάσουμε δε την περίπτωση του μικροαστού διανοουμένου – ψευτο/διανοουμένου, για να είμαστε ακριβείς– εκεί τα πράγματα χρειάζονται ψυχαναλυτή. Διαβάστε – έστω για λίγα λεπτά της ώρας– εφημερίδες προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε γιατί συζητάμε. Δεν έχουν κατανοήσει πως η Πολιτική Ορθότητα δέχεται τεράστια χτυπήματα από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφήνοντας –δυστυχώς– στα χέρια των δεξιών το καθήκον κατεδάφισής της ενώ θα έπρεπε αυτοί πρώτοι να το κάνουν. Να αποβάλλουν και να συντρίψουν κυριολεκτικά την Πολιτική Ορθότητα που τους κατέστρεψε! Να την εξαϋλώσουν κυριολεκτικά ώστε να αναγεννηθεί μια πατριωτική, λαϊκή Αριστερά, Αριστερά των εργαζομένων και των παραγωγών !

 

 


Ανάρτηση από: 

https://resaltomag.blogspot.com/