Του Γιώργου Λιακόπουλου
Στο έγκυρο «Militaire.gr» του Πάρι Καρβουνόπουλου δημοσιεύονται συχνά απόψεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών εν αποστρατεία, από τις οποίες προκύπτει κάτι πρωτοφανές για Ένοπλες Δυνάμεις χώρας:
– Οι Έλληνες στρατιωτικοί μόνο υπερήφανοι δεν δείχνουν να είναι για τον επικεφαλής του ελληνικού στρατεύματος.
Ο Κώστας – όπως τον αποκαλούν, αντί του Κωνσταντίνος που προτιμάει – Φλώρος, εν ενέργεια και δια παράτασης της θητείας του αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έχει ένα «παράσημο» το οποίο οι προκάτοχοι του έκαναν αγώνα ζωής για να μην τους «απονεμηθεί»:
– Δεν εμπνέει σεβασμό.
Οι λόγοι έχουν γίνει βούκινο, διεθνώς: είναι ο πρώτος επικεφαλής του Στρατεύματος μιας χώρας τον οποίο παρακολουθούσε η αντικατασκοπεία της- και απασχόλησε τις φορολογικές και συναφείς αρχές της.
Η παρακολούθηση του από την ΕΥΠ έφτασε στη Βουλή και οι πάντες γνωρίζουν ακόμη και τον κωδικό της «επισύνδεσής» του:
– Ήταν ο « στόχος 519c». Στα πέραν της κυβερνητικής επιρροής ΜΜΕ , δημοσιευθήκαν πληροφορίες που σε έναν στρατηγό άφηναν τρεις επιλογές.
-Η μια, να μην αφήσει λίθον επί λίθου, μέχρι η κυβέρνηση και η κρατική υπηρεσία, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Πρωθυπουργός , να δώσει εξηγήσεις.
Να τον αποκαταστήσει από το βάρος που κανείς ένστολος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα άντεχε.
– Η δεύτερη, να υποβάλει την παραίτησή του και να αφιερώσει το υπόλοιπο του βίου του για να καθαρίσει το όνομά του.
Ένας στρατιωτικός δεν μπορεί παρά να έχει την τιμή και την υπόληψή του πάνω από όλα.– Η έσχατη επιλογή που είχε ήταν να καταφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει τη δικαίωσή του.
Η παρακολούθηση καθιστά οποιανδήποτε, στόχο εκβιασμού. Και αρχηγός στρατεύματος υπό εκβιασμό δεν νοείται. Αυτοκτονεί.
Ο – παραδόξως ακόμη – ΑΓΕΕΘΑ δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά.
Παρ’ ότι ο Πρωθυπουργός απέφυγε να τον καλύψει στη Βουλή, όταν, ενώπιος ενωπίω, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το θέμα της παρακολούθησής του- και ζήτησε εξηγήσεις, που δεν δόθηκαν ποτέ.
Το αντίθετο. Έκπληκτοι οι πολίτες και προφανώς άναυδοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, πληροφορήθηκαν ότι η κυβέρνηση παρέτεινε τη θητεία του.
Ο ίδιος το δέχθηκε ασμένως. Χωρίς καν να αναλογισθεί πώς θα το εκλάβουν οι υφιστάμενοί του και με ποιο κύρος θα τους διοικεί.
Όπως αντιμετώπισε με αφωνία το απίθανο περιστατικό της Αγχιάλου, όταν μια απλή πυρκαγιά έφτασε ως τη στρατιωτική αποθήκη με τα πυρομαχικά και έκανε περιοχή βομβαρδισμένο τοπίο.
Τελικά, αυτό το πηγάδι δεν έχει πάτο, όπως προκύπτει από μια φωτογραφία -της συζύγου του.
Εμφανίζεται ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος δίπλα στον -πολιτικό προϊστάμενο του ΑΓΕΕΘΑ- υφυπουργό Άμυνας.
Ο Χαρδαλιάς πολιτεύεται στην Αυτοδιοίκηση και κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, παραμένει κυβερνητικό στέλεχος!
Για ποιόν να πρωτοντραπεί η ντροπή;
Ανάρτηση από: https://www.militaire.gr/