Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Λευτεριά στους λαούς της Αφρικής! γράφει παλιά σοβιετική αφίσα

Λευτεριά στους λαούς της Αφρικής! γράφει παλιά σοβιετική αφίσα 

Του Π.Π.

«Λευτεριά στους λαούς της Αφρικής!», γράφει η παλιά σοβιετική αφίσα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αφρική, ανέκαθεν αντικείμενο ληστείας από τους νέους και παλιούς αποικιοκράτες λήσταρχους και δολοφόνους, δείχνουν ότι η παγκόσμια πάλη ενάντια στην αποικιακή αντεπανάσταση βαθαίνει.

Και όχι μόνο στην Αφρική.

Στη Λατινική Αμερική, το «ύψωμα στρατηγικής σημασίας που επιβλέπει τη θέση των ΗΠΑ», σύμφωνα με την αμερικάνικη οπτική για τον πλανήτη, το δόγμα Μονρόε δεν πηγαίνει πολύ καλά. Οι ηγέτες της υποηπείρου φτύνουν κατάμουτρα το σαλτιμπάγκο Ζελένσκι και μαζί τα αφεντικά του.

Τι είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την αυξημένη αυτοπεποίθηση των υποτελών λαών; Μα φυσικά η ιδέα ότι οι παγκόσμιοι δυνάστες δεν είναι παντοδύναμοι. Η οποία αποδεικνύεται στο πεδίο της μάχης. Στις πεδιάδες της Ουκρανίας. Εκεί που πραγματικά καθορίζονται οι διεθνείς συσχετισμοί.

Και η ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει ζωή και χωρίς να έχουν τα παγκόσμια αφεντικά στο σβέρκο τους.

Αν είσαι πρωτοκοσμικός υπήκοος, βέβαια, το να σταματήσει η πατρίδα σου το ΝΑΤΟ να ξεζουμίζει τους λαούς του πλανήτη ακούγεται αγχωτικό, καθώς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής σου. Οπότε σπεύδεις, από το μετερίζι σου, να κάνεις ό,τι μπορείς μπας και βουλώσεις καμιά τρύπα στο ευρωατλαντικό καράβι που βουλιάζει. Επενδύοντας την προσπάθειά σου και με μαρξιστικά κορδελάκια αν χρειαστεί – μη επιλογή ληστή, ανιστόρητες συγκρίσεις με τον Α’ ΠΠ, δικτάτορες και πραξικοπηματίες, υψώματα του Όσλο, μη προβολή της Μπάρμπι και άλλα τέτοια.

Όσοι δεν αισθάνονται νομοταγείς πρωτοκοσμικοί υπήκοοι, και ενδιαφέρονται πραγματικά για την πάλη ενάντια στην καταπίεση, ας βρουν τη θέση τους στη σωστή πλευρά τής παγκόσμιας πάλης. Μαζί με τους καταπιεσμένους λαούς του πλανήτη ενάντια στους παγκόσμιους δυνάστες. Για αρχή, αντιπαλεύοντας την προπαγάνδα που προλειαίνει το έδαφος για μια στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας και των τοποτηρητών του ιμπεριαλισμού ενάντια στο Νίγηρα.

Ανάρτηση από: https://avantgarde2009.wordpress.com/