Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Δολοφονούν 20.000 ανάπηρους κόβοντας το ΕΚΑΣ

Ένα ακόμα μαζικό εν ψυχρώ έγκλημα συντελείται. Κόβεται το ελάχιστο βοήθημα του ΕΚΑΣ (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων) από τους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 65 ετών. 

Πρόκειται για 60.000 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων πλέον των 20.000 ανάπηροι. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι βαριά άρρωστοι άνθρωποι που λαμβάνουν συντάξεις από 400 έως 600 ευρώ το μήνα, και οι οποίοι ενισχύονταν μέχρι τώρα με τα 250 ευρώ του ΕΚΑΣ τώρα θα πρέπει να επιβιώνουν μόνο με την ελάχιστη σύνταξη. 

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτής της οικονομικής απώλειας, πρόκειται για το ελάχιστο κόστος ενός μικρού σπιτιού, ενοίκιο + μηνιαίο ρεύμα. Aς λάβουμε υπόψη οτι ένα ανάπηρο άτομο έχει πολλαπλάσια έξοδα καθώς χρειάζεται απαραίτητα τακτική και επιπλέον ιατρική παρακολούθηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις οποίες με τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και την απόλυτη υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας συχνά πρέπει να αντιμετωπίσει μόνο του και να καλύψει από την τσέπη του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι σημαίνει  η στέρηση του ΕΚΑΣ από βαριά ασθενείς: μαζική δολοφονία!
Πόσο ακόμα αυτή η κοινωνία θα κοιτάζει παθητικά; Πόσο ακόμα οι πολιτικοί της εκπρόσωποι θα περιμένουν στωικά την έλευση του εκλογικού χρόνου; Και πόσους νεκρούς θα έχουμε μέχρι τότε; Και όσοι στέκονται άπραγοι και ψύχραιμοι και ολιγωρούν είναι ή όχι συνένοχοι στο φόνο;

Να γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το πάγια αδιάλλακτο και μη συνεργαζόμενο ΚΚΕ οτι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος που θα έχει νεκρούς μέσα στα σπίτια του, όχι μόνο θα τους γυρίσει οριστικά την πλάτη αλλά θα τους εκδικηθεί για αυτή τη συνενοχή, όσο καλά συγκαλυμμένη και να είναι! Ήδη το ΚΚΕ πλήρωσε το τίμημα εκλογικά. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κάνει το βήμα της οριστικής ρήξης με αυτό το σάπιο κοινοβούλιο, δρομολογεί την αποσύνθεσή του, όσο κι αν πρόσκαιρα θα φανεί να κερδίζει από το αίμα των ανθρώπων μας! Γιατί το έχουμε ξαναπεί: ο προδότης γίνεται πιο μισητός και από τον ίδιο τον εχθρό επειδή εκεί εμπιστεύεσαι και εναποθέτεις τις ελπίδες σου. Όσο για όλους τους "ανώνυμους" "συνανθρώπους" μας που με την αδιαφορία ή την απραξία ή και τη συμμετοχή τους βάζουν καθοριστικά το χεράκι τους στη συνέχιση του εγκλήματος, θα πληρώσουν και αυτοί όταν έρθει η ώρα. Γιατί όλοι ξέρουμε ποιοι και πού και τι κάνουν!

Ανάρτηση από: http://stokokkino.gr