Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η «εναλλακτική δημοσιογραφία» Κούλογλου και Σία ΚΑΤΑ της ανωνυμίας στο διαδίκτυο



Το πολιτικό και καπιταλιστικό σύστημα έχει λυσσάξει τον τελευταίο καιρό εναντίων της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
Το γιατί; Προφανές. Ένα εκμεταλλευτικό σύστημα δουλεύει ποινικοποιώντας τις ελεύθερες φωνές. Γιʼ αυτό και επιμένει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ποιος εκφράζει τι. Για να ξέρει ποιος είναι υπέρ του και ποιος εναντίων του. Για να βρίσκει αυτόν που του αντιπαρατίθεται και βάσει των νόμων που έχει κόψει και ράψει στα μέτρα του να του δίνει μια και να τον εξαφανίζει.
Η ανωνυμία που προσέφερε η τεχνολογία του διαδικτύου, σε καιρούς χαλεπούς, ήταν μία ύστατη καταφυγή των φωνών που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα. Άσχετα αν το σύστημα το εκμεταλλεύτηκε κʼ αυτό προς όφελος του (υπόθεση τρωκτικού) η ανωνυμία της έκφρασης στο διαδίκτυο παραμένει μία κυρίαρχη ελευθερία που πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρην οφθαλμού.

Σε αυτήν την προσπάθεια του συστήματος έχουν συσπειρωθεί γύρω του τα λογής λογής παρακλάδια του, αριστερής ή δεξιάς αισθητικής.
Έτσι και το και καλά «ανεξάρτητο» «εναλλακτικό» Tvxs του Κούλογλου είναι μπροστάρης σε αυτήν την σπουδαία υπόθεση. Της παύσης της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
Τα επιχειρήματα του όσο και αν ντύνονται με τα αριστερά φλιναφήματα, είναι ουσιαστικά τα ίδια που χρησιμοποιεί το ίδιο το σύστημα.
Ένα κύριο επιχείρημά του είναι η υπόθεση του κίτρινου τρωκτικού και των λιβελογραφημάτων του. Και καλά ότι αν γίνει «επώνυμο» το διαδίκτυο θα «γλυτώσουμε» από αυτές τις καταστάσεις. Μα καλά… τόσες δεκαετίες ΕΠΩΝΥΜΗ δεν είναι η ενημέρωση ; Επώνυμη δεν είναι η δημοσιογραφία ; Τα ΜΜΕ ; Τι έχουμε δει ; Έχουμε δει κάτι διαφορετικό από το «τρωκτικό» ;;; Μάλλον όχι ! Το ίδιο χάλι με το τρωκτικό είναι όλα τα μήντια και ίσως και πολύ χειρότερα. Αλλά τότε κανείς δεν τα έβαλε με την «επωνυμία» τους… Κανείς δεν τα έβαλε γενικά μαζί τους από αυτούς που τώρα εμφανίζονται ως τιμητές της «δικαιοσύνης» και της «αξιοπιστίας των μέσων» …. Αν τόσο κόπτονται για την «εγκυρότητα» και την «αξιοπιστία της πληροφορίας» ας θέσουν ως άμεσο στόχο να κλείσουν όλα τα μήντια των αλητών μεγαλοκαναλαρχών που παραπληροφορούν ασύστολα.
Ένα άλλο γελοίο και αυτοαναιρούμενο επιχείρημα είναι ότι αφήνοντας ανώνυμο το διαδίκτυο γίνεται βορά στις ύπουλες προθέσεις των μεγιστάνων της ενημέρωσης. Αν είναι έτσι, αν κόπτεστε τόσο κύριοι Κούλογλοι για να μην «μαγαρίζουν» οι μεγιστάνες την ενημέρωση, τότε να κάνετε αγώνα για να απαγορευτεί να εκπέμπουν οι αλήτες αυτοί από τις δημόσιες συχνότητες, ή και να απαγορευτεί να μεταδίδουν τις ειδήσεις τους, εφόσον είναι όλες αποδεδειγμένα στοχευμένες, κατασκευασμένες, συκοφαντικές, και κατευθυνόμενες από τα ιδιωτικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους…. Αλλά εκεί… όχι εκεί καίει…. Δεν αγγίζετε !
Ένα άλλο φαιδρό επιχείρημα τους είναι ότι «ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς να έχει τις συνέπειες των πράξεών του!» Ωραία. Είναι έτσι. Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιος πρέπει να λέει ότι λέει και ποιος «είναι κακός , συκοφάντης, παραπληροφορητής, ανέντιμος κλπ κλπ» ;;; Ποιος άλλος από τον Νόμο του εκμεταλλευτικού συστήματος των πλουσίων; Αυτός δεν είναι που τα «κανονίζει αυτά» ;;; Ή κάνω λάθος ; Ο ίδιος Νόμος δεν είναι αυτός που επιτρέπει άνετα να κάνουν ότι γουστάρουν εκπέμποντας στα σπίτια όλου του κόσμου οι αλήτες των ΜΜΕ ; Ο ίδιος Νόμος δεν είναι αυτός που την ίδια στιγμή που αφήνει τους ΜΜέδες να κάνουν ότι γουστάρουν τιμωρεί κάτι Πανούσηδες και κάτι Ελληνοφρένειες και κάτι ΡάδιοΑρβύλες επειδή «τολμούν και διακωμωδούν τον Άνθιμο!» και κάτι εκπομπές που τολμούν και παρουσιάζουν ομοφυλοφίλους !!!! Αυτό το χάλι λοιπόν θέλετε να επεκταθεί και στη μπλογκόσφαιρα ; Μήπως υπάρχει κάτι άλλο , μήπως θα γίνει κάτι άλλο αν αρθεί η ανωνυμία ; Μάλλον όχι .
Υπάρχουν βέβαια και φορές φορές που ξεχνούν ακόμη και αυτό το αριστερό περίβλημα που ντύνουν τα επιχειρήματά τους και ξερνούν κατευθείαν τα νεοφιλεύθερα σιχαμένα επιχειρήματα : «Μα ο Κοντομηνάς και ο Μπόμπολας είναι υπεύθυνοι για το τι λένε !!! Σε ένα ανώνυμο μπλογκ ποιος είναι ο υπεύθυνος ;;;;» Έλα ντε ! Ποιος είναι ο υπεύθυνος για να γνωρίζουμε αν θα πρέπει να καταξιωθεί σαν κʼ αυτούς ή να τιμωρηθεί για να φιμωθεί. Γιατί αν δεν τιμωρηθεί αυτός που δεν μας αρέσει η φωνή του, θα συνεχίζει να φωνάζει. Αυτό είναι που μας φοβίζει.
Δείτε συγκεκριμένα τι προτείνει ο ίδιος ο «εναλλακτικός» γίγας Κούλογλου για το διαδίκτυο :
«Το χειρότερο είναι ότι, όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα ελληνικά κακώς κείμενα , ελάχιστοι έχουν το θάρρος να τα θίξουν και να υποβάλλουν προτάσεις για την διόρθωση τους.
Ένας απ αυτούς είναι ο Μανώλης Ανδριωτάκης που προτείνει ένα πλαίσιο δεσμευτικών αρχών και αξιών: « Ελευθερία των δημοσιεύσεων. Δε με αφορά αν είσαι δεξιός, αριστερός, κεντρώος ή αναρχικός. Μου αρκεί να σέβεσαι και να τηρείς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλλάβει όλοι
Φυσικά. Δεν τον ενδιαφέρει αν είναι κάποιος δεξιός η αριστερός, ακτιβιστής ή φασίστας. Τον ενδιαφέρει να κάνει τη δουλειά του σωστά. Δηλαδή να συμμορφώνεται με τους νόμους του αστικού κράτους. Δεν έχουν νόημα οι κατευθύνσεις και η πολιτική. Αρκεί να υπηρετούμε τους κανόνες του εκμεταλλευτικού συστήματος. Ωραίοι !
«2. Επωνυμία. Χωρίς αυτή θολώνουν τα νερά. Κανείς άλλος δε μπορεί να πάρει την ευθύνη των γραφόμενών σου: πρέπει να το κάνεις θαρραλέα εσύ.»
Φυσικά. Πάρε την ευθύνη και το μπούλο αν δεν αρέσεις στους ισχυρούς. Επιτέλους. Βγείτε έξω άθλια ποντίκια να σας φάω ! Που μου ροκανίζετε το σύστημα !
«3. Διαφάνεια. Δέχεσαι διαφήμιση; Να το γνωρίζουμε. Δέχεσαι χορηγείες από εταιρείες ή πληρώνεσαι από κάποιο κόμμα, φορέα κ.λπ.; Είσαι έμμισθος υπάλληλος κάποιου; Να το γνωρίζουμε. »
Φυσικά. Να το γνωρίζουμε. Λες και αν το γνωρίζουμε, θα αλλάξει κάτι. Λες και που γνωρίζουμε στα επώνυμα ΜΜΕ ότι ο κάθε δημοσιογράφος είναι έμμισθος υπάλληλος κάποιου ιδιοκτήτη, αλλάζει κάτι. Αφήστε τα σάπια. Τα επιχειρήματά σας είναι πολύ αστεία για να τα πάρει κανείς στα σοβαρά. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν.
Ακούστε κύριοι Κούλογλοι και Σία. Το ξέρουμε ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μείνει το σύστημα ως έχει , γιατί εκεί έχετε χτίσει το μαγαζάκι σας και η ανωνυμία του διαδικτύου είναι και για εσάς λοιπόν, αρκετά ενοχλητική. Ξέρουμε επίσης ότι σας ενδιαφέρει να αρθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο για να μην σας κλέβουν την πελατεία διάφοροι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και την προβολή που έχετε εσείς.
Εμάς όμως μας ενδιαφέρει το καλό του κοινωνικού συνόλου, των καταπιεσμένων και των πληβείων. Χεστήκαμε για τα συμφέροντα του Tvxs. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.
Δείτε ενδεικτικά άρθρα του Tvxs :
1. Κούλογλου : Με αφορμή το troktik ελευθερία και ασυδοσία στο διαδίκτυο. Του Σ.Κούλογλου  
  2. επίσημος συνεργάτης του , αδιαφορώ για το όνομά του : 

Ανάρτηση από: https://athens.indymedia.org