Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα του ΚΚ Κούβας: Απέτυχε η πολιτική της εχθρότητας και του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ

Με μεγάλη χαρά συγκρινόμενη μόνο με εκείνη του ιστορικού θριάμβου της Κουβανικής επανάστασης την 1η Ιανουαρίου 1959, ο λαός μας πανηγυρίζει την επιστροφή στην πατρίδα των πέντε αντιτρομοκρατών ηρώων, που κρατήθηκαν άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ για περισσότερο από 16 χρόνια, καθώς και για την απόφαση των κυβερνήσεων της Κούβας και των ΗΠΑ να αποκαταστήσουν διπλωματικές σχέσεις και να εργαστούν για την εξομάλυνσή τους.

  Αυτό που απομένει είναι η άρση του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού σε βάρος της Κούβας. Τελικά οι ΗΠΑ αναγνώρισαν με τα λόγια του ίδιου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η πολιτική της εχθρότητας και του αποκλεισμού για περισσότερο από μισό αιώνα απέτυχε.
  Και ότι αντί να απομονώσει την Κούβα, συνέβαλε στη δική τους απομόνωση. Η ιστορική αυτή νίκη έγινε δυνατή πριν από όλα, με τον μακροχρόνιο αγώνα του επαναστατικού λαού μας υπό την ηγεσία των ηγετών μας Φιντέλ και Ραούλ, καθώς και με την αλληλεγγύη που είχαμε από τους φίλους μας σε όλον τον κόσμο, σε όλη τη διάρκεια των πέντε δεκαετιών.

  Επομένως, θα θέλαμε να μεταφέρουμε σε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και οργανώσεις, καθώς και σε προσωπικότητες και σε όλους τους φίλους της Κούβας που ήταν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, την πιο ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη τους στην Κουβανική Επανάσταση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στη συνέχιση της υποστήριξής σας, μπροστά στις νέες προκλήσεις, μέσα στις νέες συνθήκες του σήμερα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Κούβα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ιδανικά της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού.

Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.gr

Κάτι δεν μου πάει καλά… κάτι δεν καταλαβαίνω…
Μπας και η ανακοίνωση αυτή θέλει να μας διαβεβαιώσει ότι τα αμερικανάκια θα επενδύσουν σε πολυτελή καζίνο και μπουρδέλα στη πατρίδα του Φιντέλ και εμείς οι ονειροπόλοι του χθες θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και προ πάντως ικανοποιημένοι...

Περιμένω τα σχόλιά σας
θείος Βρασίδας