Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μάνα, σε ξεκληρίσανε άπονες εξουσίες

Μια νύχτα που βουλιάζανε 
τα σπίτια μες στο χιόνι,

καρδούλα μου,

στον κάτω δρόμο του χωριού,

καρδούλα μου,

σκοτώσαν τον Αντώνη,
 Αντώνη μου.
Μάνα, σε ξεκληρίσανε
 άπονες εξουσίες,

ψυχή δεν σου αφήσανε 
μόνο φωτογραφίες.
Ο ένας γιος της μπάρκαρε
 κρυφά από τη Μεθώνη,

καρδούλα μου,

τον άλλον τον συλλάβανε,

καρδούλα μου,

γιατί ήταν γιος του Αντώνη,
 Αντώνη μου.
Μάνα, σε ξεκληρίσανε
 άπονες εξουσίες,

ψυχή δεν σου αφήσανε 
μόνο φωτογραφίες.
                         ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι στίχοι του Μιχάλη Κακογιάννη, που ιδανικά μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και απογείωσε τραγουδώντας τους ο Στέλιος Καζαντζίδης, μπορεί να μην αναφέρονται στη σχέση Ελλάδας-Κύπρου, αλλά τους χρησιμοποιούμε για να πούμε ορισμένα πράγματα.

Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη («Ήταν κάποτε και τα λάθη όλων μας που οδήγησαν στην περιφρόνηση του ενός έναντι του άλλου, αλλά την ίδια ώρα, δυστυχώς, χείριστο ρόλο διαδραμάτισαν σε έναν περιορισμένο βαθμό αρχικά οι μητέρες πατρίδες») ούτε μας παραξένεψε ούτε μας έριξε απ’ τα σύννεφα. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν με μαεστρία το έργο του Δημήτρη Χριστόφια, του Άντρου Κυπριανού και του ΑΚΕΛ για αποδόμηση της Ελλάδας στα μάτια του κυπριακού Ελληνισμού.

Ακόμα κι αν οι οπαδοί των πρώτων χαριεντζίονται με ελληνικές σημαίες σε κάθε εκλογική νίκη, ούτε που μπορούν να συλλάβουν τι είναι η Ελλάδα για αυτό το νησί όπου τους επιτρέπεται να κατοικούν. Άλλωστε, ο Συναγερμός από κόμμα που «αγκάλιασε» τους απομονωμένους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, αλλά και τους ΕΟΚΑβητατζήδες το 1976, μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο διζωνικό και ανανικό συρφετό ευρωπαϊστών (στην καλύτερη περίπτωση) και όχι Ελλήνων ούτε καν ελληνοφρόνων. (Ποιος ξεχνά τη στάση του Χάρη Γεωργιάδη στις διαπραγματεύσεις της ελλαδικής κυβέρνησης;)

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα νέα ή μελλοντικά στελέχη της «πατριωτικής» παράταξης αντιπαθούν τόσο την «εθνικίστρια» Ελένη Θεοχάρους όσο και τους εθνικόφρονες των Κοκκινοχωριών και της Πιτσιλιάς, με τους οποίους αναγκάζονται να συμμαχήσουν, ενώ δηλώνουν πού και πού ότι θέλουν να καθαρίσουν το κόμμα από δαύτους.

Έτσι, συνεπαρμένος από αυτό το κλίμα και σαν άλλος Χριστόφιας, ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε τις προάλλες –και δεν ντράπηκε– για «κόψιμο ομφάλιων λώρων», εξισώνοντας την Ελλάδα με την Τουρκία. Την Τουρκία που στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσει την 41η επέτειο της ΕΙΣΒΟΛΗΣ της με την παρέλαση 40.000 στρατιωτών στους δρόμους της κατεχόμενης Κύπρου. Με την Ελλάδα, το τελευταίο μας στήριγμα, τη μητέρα πατρίδα μας.
Της Σύνταξης 
Ανάρτηση από:https://efimeridaenosis.wordpress.com