Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προτείνει κλείσιμο των τραπεζών για μια εβδομάδα και capital controls, αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την επόμενη βδομάδα. Αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Με βάση τις ίδιες πηγές, η τραπεζική αργία θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control (κεφαλαιακών ελέγχων), άγνωστο σε ποιο ύψος. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο.
«Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» διαβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περικυκλωμένος από δεκάδες Έλληνες και κυρίως ξένους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ανάρτησης από: http://www.koutipandoras.gr