Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Οσο προτάσσουμε την ψήφο μας και όχι τις γροθιές μας ...

Του Γ.Γ.

Δεν απέτυχαν απλώς, αλλά στην ουσία γελοιοποιήθηκαν κυριολεκτικά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων με τα αποτελέσματα που παρουσίασαν μόλις είχαν κλείσει οι κάλπες του δημοψηφίσματος. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Με αυτό το δεδομένο με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα «πετούν» τα λεφτά τους –από 6 μέχρι 8.000 ευρώ (ανάλογα την εταιρεία) στοιχίζει μια πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση με δείγμα πάνω από χίλιους ψηφοφόρους- καθώς άλλες δυο δημοσκοπήσεις είναι στα σκαριά, όπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας.

Κάποτε τα αποτελέσματα ερευνών της λεγόμενης κοινής γνώμης μπορούσαν να θεωρηθούν ότι χειραγωγούν σε ένα βαθμό τους ψηφοφόρους. Σήμερα όμως οι δημοσκοπήσεις έχουν τόσο απαξιωθεί, θεωρούνται εντελώς αφερέγγυες που συναγωνίζονται σε αναξιοπιστία τις δηλώσεις των πολιτικών.


Ποιος μπορεί να δώσει βάση, ας πούμε, στα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά – στο Κυριακάτικο «Εθνος» - ότι δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ;


Όσο αφορά τις εκτιμήσεις που κάνει για το αποτέλεσμα των εκλογών, -στην εφημερίδα «Real news» -  ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι τόσο γενικόλογες, όσο τα λεγόμενα μιας καφετζούς: «Δεν αποκλείεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμα και η ΝΔ σ’ επόμενη φάση», μας λέει ο γ.γ του ΚΚΕ.

Δεν έχω δυνατότητα να προβλέψω τι θα προκύψει από τις βουλευτικές κάλπες των επόμενο μήνα, ούτε για μένα έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που ξέρω –και ανεξάρτητα αποτελέσματος- είναι ότι θα υπάρξει μια διαδικασία που θα συμβάλλει στην αιμοδότηση του αστικού συστήματος και θα δώσει νομιμοποίηση σε μια κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα μέτρα σφαγιασμού του ελληνικού λαού, που αναφέρονται στο νέο «αριστερό μνημόνιο».

Κι αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση: Όχι μόνο αναμενόμενες αλλά και επιθυμητές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα για ορισμένους αξιωματούχους των Βρυξελλών σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η οποία συμπληρώνει ότι «οι πρόωρες εκλογές στην Αθήνα αντιμετωπίζονται ως μια "ευκαιρία"», προφανώς γιατί αναμένουν ότι μια καινούργια κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, θα περιορίσει τις λαϊκές αντιστάσεις μπροστά στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται για τον κόσμο της εργασίας. 

Τι θα αλλάξει με το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών; Το βράδυ που τελειώνει το εκλογικό πανηγύρι θα «κοιμηθείς κυρίαρχος λαός και ξυπνήσεις πάλι Μήτσος» όπως εύστοχα σατίρισε την εκλογική διαδικασία ο ΚΥΡ.

Κι αυτό θα συμβαίνει όσο θα προτάσσουμε την ψήφο μας και όχι τις γροθιές μας για να αλλάξει η κατάσταση.

Ανάρτηση από:  http://tsak-giorgis.blogspot.gr