Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Το ανέκδοτο με τον Χότζα και η σημερινή πραγματικότητα

Του Αχιλλέα Ομήρου

   Το ανέκδοτο είναι πολύ γνωστό, δεν θα το επαναλάβουμε. Μόνο υπενθυμίζουμε είναι αυτό που αναφέρεται στον δύστυχο χωρικό που δεν χωράει στο μικρό σπίτι του, η οικογένεια του, τα πεθερικά του κλπ. Κι ο Χότζας αφού τον συμβουλεύει πρώτα να μπάσει κι όλα τα ζώα του, στριμώχνοντας τον αφάνταστα, στο τέλος του λέει να τα βγάλει έξω. Κι έτσι ο φτωχός χωρικός μένει ευχαριστημένος, χωρίς να ‘χει αλλάξει τίποτα στο σπίτι του.
       Έτσι και τώρα με εμάς και τους δανειστές και σχετικούς θεσμούς. Κάποιοι μας απειλούν με νέα μέτρα, ενώ ήδη δεν αντέχουμε τα παλιά. Πέφτει τρόμος και αγωνία φουντώνει η αγανάκτηση με τους «κακούς» που δεν μας σκέπτονται, δοκιμάζεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τελικά κάποιος από τους «καλούς» λέει «παιδιά αρκετά μέτρα τους έχουμε βάλλει, όχι ΤΩΡΑ άλλα». Θρίαμβος η κυβέρνηση που τόσους μήνες παλεύει, αγωνίζεται, ματώνει για το καλό μας. Στριμώχνει την αντιπολίτευση που δεν βγήκε καθαρά να αποκρούσει τις νέες προτάσεις, ενώ ο «καλός» του σήμερα – και «κακός» του χθες – γίνεται το στήριγμα μας, το αποκούμπι μας. Έτσι τα μέτρα που μέχρι χτες φάνταζαν σκληρά και μπορεί να έβαζαν σε δοκιμασία την συνοχή της κυβέρνησης, τώρα φαντάζουν πιο «ελαφριά» σε σχέση με αυτά που απαιτούσαν οι «κακοί». 

       Έτσι όλοι ικανοποιημένοι: και εμείς – ο λαός – μια και δεν θα μας τα σπρώξουν… βαθύτερα, και η κυβέρνηση που επιβεβαιώνεται η αγωνιστικότητα της ενάντια στους «κακούς» δανειστές και γενικότερα θεσμικούς παράγοντες, και η αντιπολίτευση γιατί μπορεί τώρα να βρει χρόνο να αναδιοργανωθεί και τα μέτρα έτσι κι αλλιώς – που τα στηρίζει ολόψυχα – να «περπατήσουν» και να μας λιώσουν και φυσικά οι «θεσμοί» και δανειστές να πάρουν τα οφειλόμενα τους ενώ η χώρα θα βυθίζεται κάθε ημέρα σε όλα τα επίπεδα. 
       Όρεξη και χρόνο να έχετε να διαβάζετε τα σχόλια στις εφημερίδες, των αναγνωστών τους, κάτω από τη σχετική ειδησεογραφία και αρθρογραφία. Οι άφρονες Συριζαίοι, πιστοί σε όλη την καταραμένη «σταλινική» λογική και νοοτροπία, πανηγυρίζουν γιατί η αξιολόγηση θα γίνει, δεν θα μας στριμώξουν άλλο κλπ. Οι αντιπολιτευόμενοι εξίσου πιστοί στην δουλοφροσύνη τους και στα «υπολείμματα» του πάγιου και μπαγιάτικου αντικομουνισμού/αντιαριστεροσύνης τους, εκφράζουν την απογοήτευση τους που οι εταίροι μας – ιδίως Μέρκελ και Σόϊμπλε – δεν δείχνουν διάθεση να μας λιώσουν, να μας «ξεσκίσουν» τώρα, ώστε να απαλλαγούνε από την «αριστερή» κυβέρνηση.   
       Κι έτσι το «σύστημα», που έγραφα χτες, κάνει μια χαρά την «δουλειά» του, και η «υποτέλεια» αναγνωρίζεται ως εθνική ανάγκη για την ψευτο-επιβίωση.   

Ανάρτηση από: http://istrilatis.blogspot.gr