Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στο βάθος απεργία

by Skouliki Tom

Σε βαθύ σκοτάδι έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι υπάρχουν μόνο για να γεμίζουν τα πάνελ και τις στήλες των εφημερίδων με τις σκατόφατσές τους.

Ούτε ακούμε, ούτε διαβάζουμε αυτά που λένε.

Δηλαδή υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που περιμένει να ακούσει τι έχει πει ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Αλέξης Παπαχελάς για την επικαιρότητα;

Υπάρχει έσω και μισό κανάλι ή εφημερίδα που κάνει πρωτογενές ρεπορτάζ; Αφού ο ένας αντιγράφει τον άλλον και όλοι μαζί τα ξένα μέσα. Με βίντεο και φωτογραφίες πολιτών από το facebook βγαίνουν τα δελτία.

Θρηνούν στα social media - κάτι σοβαροί και σοβαρές κατά τα άλλα κύριοι και κυρίες - για την απεργία των δημοσιογράφων γιατί λένε αφήνουν τον ελληνικό λαό χωρίς ενημέρωση και την Κυβέρνηση ανεξέλεγκτη.

Μιλάμε για εντελώς καθυστερημένους.

Ποιον λαό καλέ αφήνουν χωρίς ενημέρωση; Τον λαό που παραπλανούν αδιαλείπτως εδώ και δεκαετίες; 

Και ποια κυβέρνηση αφήνουν ανεξέλεγκτη; Αυτή που δεν έλεγχαν ποτέ, αφού οι μισοί ήταν στα payroll της;

Λένε ότι τα ΜΜΕ είναι η 4η εξουσία που ελέγχει τις άλλες 3. Σε ποια χώρα; Στην Ελλάδα πάντως όχι. 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών. Νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία έχουν γίνει αχταρμάς, ένα μεγάλο παρεάκι καθισμένο γύρω από το ίδιο τραπέζι που έχει βγάλει τις κουτάλες και τρώει σαν να μην υπάρχει αύριο. Σύνδρομο Κατοχής λέγεται.

Στα προτεκτοράτα δε - όπως είναι η Ελλάδα - δεν υπάρχουν καν εξουσίες. H τρόικα νομοθετεί, η Κυβέρνηση εκτελεί και οι δικαστές κοιτάνε να σώσουν την κωλάρα τους. Και η Βουλή διακοσμητική.

Οπότε ποιον να ελέγξουν οι δημοσιογράφοι; Τις Βρυξέλλες;

Εν έτη 2016, που ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί από χιλιάδες πηγές στο διαδίκτυο, καθόμαστε ακόμα και μιλάμε για έλλειψη ενημέρωσης εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων.

Των δημοσιογράφων που βρίζουμε από το πρωί μέχρι το βραδύ αλλά ξαφνικά μας λείπουν. 

Δουλειά δεν είχε ο διάολος, γαμούσε τα παιδιά του.

Ευτυχώς υπάρχει το θέμα της κατάληψης του City Plaza και το αποκεφαλισμένο άγαλμα για να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Σε αυτήν τη χώρα, όσο υπάρχουν Έλληνες, δεν πλήττεις ποτέ.

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή το γράφω συνέχεια αλλά πολλοί αρνούνται να το παραδεχτούν. Παρακολουθήστε το timeline σας. Δείτε πώς έχει αλλάξει η θεματολογία των αναρτήσεων τώρα που δεν υπάρχουν κανάλια και εφημερίδες και πώς θα ξαναλλάξει όταν λήξει η απεργία. Η καθημερινή ατζέντα καθορίζεται ακόμα από αυτούς. Κι αυτό είναι μέρος της παταγώδους αποτυχίας μας.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ έσπασε την απεργία. Λογικά η ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε μαζικές διαγραφές. Όχι ε;)


Ανάρτηση από: hethreemooges.blogspot.gr