Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Terrific job, ή υπέροχη δουλειά

Της Τάνιας Ζωγράφου

Για μερικά λεπτά επικράτησε εθνική παγωμάρα, από την εικόνα που εκπεμπόταν από την Ουάσιγκτον.
Μόλις πέρασε το πρώτο σοκ, το Διαδίκτυο εξεράγει. Τι Τραμπαλέξη τον είπανε. Τι θυμηθήκανε τη φωτογραφία που έβγαλε ως πιλότος πάνω σ' ένα F-16, πέντε μέρες πριν φύγει, ισχυριζόμενοι ότι τα δοκίμασε πρώτα και γιαυτό μετά, παράγγειλε. Τι το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και άπειρα άλλα. Κάποιος, τέλος, επικαλούμενος υψηλά ιστάμενες πηγές, διαβεβαίωνε πως η αγορά αφορά προσθήκη και τοποθέτηση φλας και καγκουροαεροτομής στο πίσω μέρος των F-16.

Η εκπεμπόμενη εικόνα απολύτως κυνική και ταπεινωτική.
Ο πλανητάρχης Τραμπ, με το ύφος του επικυρίαρχου, του άντε τελείωνε, μύγα, προς τον Τσίπρα στην κοινή συνέντευξη τύπου, να καυχιέται για την πώληση ανταλλακτικών για τα απαρχαιωμένα πολεμικά αεροπλάνα F-16, της Ελλάδας. Η Τουρκία βρίσκεται στα F-35. Ανταλλακτικά αξίας 2,4 δις δολαρίων, που «θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας». Στην Αμερική. Έτσι άλλωστε, κοντά έναν αιώνα τώρα, η αμερικάνικη υπερδύναμη κάνει τις «δουλειές» της. Με τον εκβιασμό, οικονομικό ή στρατιωτικό, που φέρνει δισεκατομμύρια στις τσέπες των γιγαντιαίων μονοπωλίων της και ψίχουλα μισθού στους εργάτες της. Ας μη διαμαρτυρόμαστε που όσες δουλειές δημιουργηθούν στην Αμερική, θα λείψουν, αυτές και πολύ περισσότερες, από την Ελλάδα. Το διεθνές προλεταριάτο, θα ωφεληθεί.

Και από την άλλη ο Τσίπρας, άδειο σακί, να ψελλίζει ανομολόγητα πράγματα, παρμένα από την εμετική επιχειρηματολογία του αντιπρόεδρου της ΝΔ, Άδωνι. Όπως η «διαπίστωσή» του, του Τσίπρα, πως μπορεί ο Τραμπ να κάνει διαβολικά πράγματα, αλλά είναι για το καλό!!! Της Ανθρωπότητας. Δεν έχει ούτε πάτο, ούτε ντροπή, ο δρόμος της συμπόρευσης με τους μακελάρηδες των λαών...
Terrific job, δηλαδή, υπέροχη δουλειά. Που λέει και ο Τραμπ. Και ξέπλυνε τον Τραμπ και μείωσε κατά 2,4 δις δολάρια το ψωμί των Ελλήνων. Είναι να μην παίρνει συγχαρητήρια για την «υπέροχη δουλειά» από τον Τραμπ;
Πέρα από την αλλοδαπή εικόνα της Αμερικής, είχαμε και την αντίστοιχη ημεδαπή εικόνα. Εδώ είδαμε το σήριαλ: «Τρίδουλοι δημοσιογράφοι στην υπηρεσία υπερπόντιων αφεντικών». Με ειδικά αφιερώματα στην τηλεόραση και τον έντυπο Τύπο, μάθαμε απίθανες λεπτομέρειες για τη βίλα που φιλοξενήθηκε ο Τσίπρας. Ξελιγωμένοι και έμπλεοι θαυ­μασμού, μας «ξενάγησαν» στη βίλα, το Μπλερ Χάουζ, που έχει δυο τραπεζαρίες, αίθουσες συσκέψεων, 42 καμπινέδες και 142 Φιλιππινέζες, για να το γυαλίζουν καθημερινά. Εκεί να δεις μεγαλεία! Άσε το Προεδρικό Μέγαρο. Να! το οβάλ γραφείο, να! η αίθουσα του υπουργικού Συμβουλίου και πάει λέγοντας. Ομολογουμένως, από τους σεισμούς και τα τεκτονικά ρήγματα, είχαμε να λάβουμε τέτοια ποσότητα γνώσης!
Άλλοι, πάλι, ανακάλυψαν πως ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα έχει μειωθεί. Γιαυτό εξάλλου και κάθε χρόνο, επί 44 συναπτά έτη, οι ...φιλοαμερικάνοι διαδηλωτές, πηγαίνουν από το Πολυτεχνείο στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Άλλοι πάλι (φιλοκυβερνητικοί), ...αποδείκνυαν, κάτω από το βάρος του πανεθνικού ξεφωνήματος, ότι άλλο κυβέρνηση και άλλο κόμμα. Το κόμμα στην πρεσβεία και η κυβέρνηση στα τέσσερα μπροστά στον Τραμπ.
Εκεί που δώσανε ρέστα ήταν για τον Κήπο των Ρόδων. Το έλεγαν και έσταζε η γλώσσα τους μέλι. «Οι δημοσιογράφοι περιμένουν για τη συνέντευξη στον Κήπο των Ρόδων», «Σε λίγο θα έρθουν ο κύριος Τραμπ και ο κύριος Τσίπρας στον Κήπο των Ρόδων». Λες και θα έβγαινε καμιά δεσποσύνη, βγαλμένη από μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Δουμά, πατρός και υιού, από τον Κήπο των Ρόδων. Λεπτεπίλεπτα άνθη τα ρόδα, βέβαια και δεν φύονται εκεί που άνθρωποι ζουν σε ερειπωμένα σπίτια, μετρώντας αυτούς που χάνουν από τη φαμίλια τους, μέρα τη μέρα. Βλέπετε το χώμα εκεί είναι από θραύσματα οβίδων και τσιμέντου.
Είπαμε την προηγούμενη φορά πως μετά την επίσκεψη Ντάισελμπουμ, θα δούμε τον Κούλη, αγκαλιά με τον Άδωνι να φωνάζουν από τα μπαλκόνια  Go back κυρία Μέρκελ! Go back κύριε Σόιμπλε! Ε! Τώρα θα δούμε τον Κούλη αγκαλιά με τον Άδωνι, τον «Θα ψήφιζα και με τα δυο μου τα χέρια Τραμπ», στην πορεία του Πολυτεχνείου, να φωνάζουν «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».
Έχει ο καιρός γυρίσματα. Ξυδάκι.

Ανάρτηση από: http://www.alfavita.gr