Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ε λοιπόν δεν φταίμε και γι αυτή την κρίση...

Του Περικλή Δανόπουλου

Κάτι που δεν θα πρέπει με τίποτα να ξεχάσουμε, όταν με το καλό τελειώσει όλη αυτή η παράνοια.
Ο Ελληνικός λαός κατηγορήθηκε ότι ήταν κατά το ήμισυ φταίχτης για την οικονομική κρίση που οδήγησε στα μνημόνια (μαζί τα φάγαμε). Και σε μεγάλο ποσοστό το αποδέχθηκε.

Ο Ελληνικός λαός, δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται απειλές, πως με την απειθαρχία του μπορεί δυνητικά να προκαλέσει έξαρση της πανδημίας. Γι αυτό πρέπει να μείνει μέσα (εμείς φταίμε για την εξάπλωση του κορονοϊού). Και το αποδέχθηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Μετά το τέλος της καραντίνας, έρχεται τσουνάμι οικονομικής κρίσης, που θα χτυπήσει ''πανδημικά'' την Ελληνική κοινωνία. Θα προσπαθήσουν να περάσουν ότι και πάλι ο λαός έχει ευθύνη και ότι όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση. Και ότι για μια ακόμη φορά θα πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Αλλά όχι όλοι.... Κάποιοι έχουν ήδη αποζημιωθεί, όπως η εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ (ΑΚΤΩΡ_ΑΒΑΞ) με 11 εκατομμύρια, οι καναλάρχες άλλα 11, τα ιδιωτικά νοσοκομεία για τις ΜΕΘ με 30. Με χρήματα από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή δικά μας. Ενώ και πάλι, για πολλοστή φορά, η εκάστοτε κυβέρνηση θα παραμείνει στο απυρόβλητο.

Ε λοιπόν δεν φταίμε και γι αυτή την κρίση (όπως φυσικά δεν φταίγαμε και για τις άλλες). Δεν προκαλέσαμε κανένα ντόμινο εξελίξεων, αυτό ήταν καθαρά αποτέλεσμα της παγκοσμιοποιημένης καθημερινότητας. Δεν αλλάξαμε την ρουτίνα μας, συνεχίσαμε να προσπαθούμε να επιβιώσουμε ή και να ζήσουμε λίγο καλύτερα.

Δεν νοιαζόμαστε πάνω απ' όλα να πληρωθούν οι ''υποχρεώσεις προς τους δανειστές'', για τις οποίες ουδέποτε ερωτηθήκαμε και όταν αυτό έγινε είπαμε μαζικά ΟΧΙ. Δεν ζητήσαμε ποτέ να καταστραφεί η πρωτογενής παραγωγή μας για να μείνουμε στην ΕΕ. Δεν κυνηγάνε οι τράπεζες μεγαλοεπιχειρηματίες, κόμματα και βουλευτές για δάνεια, τον λαό κυνηγάνε. Δεν είμαστε ίσα κι όμοια στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα, πιότερο με ''παιδιά ενός κατώτερου λαού'' είναι οι πολίτες της χώρας.

Όλα αυτά όμως, δεν ωφελεί να συζητιούνται σ' ένα στενό κύκλο. Εκτός διαδικτύου, η ενημέρωση γίνεται από τον κάθε τυχάρπαστο Άρη, στο κάθε κανάλι της προπαγάνδας, κι εκεί είναι η καρδιά των υπάκουων προβάτων της εξουσίας.

Είμαστε μέσα, έχουμε χρόνο, ένα δυο τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους, και μια αναφορά σε στοιχεία που δεν θα μάθουν ποτέ από τον...πχ ΣΚΑΙ. Μια παρότρυνση σε κάποιο παραγωγό που πετάει σήμερα τα προϊόντα του να αντιδράσει, απέναντι στα κόμματα, απέναντι στην συνδικαλιστική ηγεσία.

Στόμα με στόμα πια οργανώνεται η αντίδραση. Ας μην είμαστε παθητικοί και οκνηροί. Όλα γίνονται


Ανάρτηση από: http://www.dromosanoixtos.gr/