Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ντμίτρι Πολυάνσκι: Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως τροφή για κανόνια

Ο πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι εκφώνησε ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας στην οποία κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για απάνθρωπη χρήση της Ουκρανίας για τα εμπορικά τους συμφέροντα.

Η Δύση χρειάζεται σήμερα τους Ουκρανούς ως «τροφή κανονιού» στον πόλεμο αντιπροσώπων της με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

"Δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι η ανησυχία των δυτικών συναδέλφων μας για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς είναι πολύ οπορτουνιστική και εγωιστική. Σήμερα τους χρειάζεστε μόνο ως "κανονιοτροφή" στον πόλεμο αντιπροσώπων σας με τη Ρωσία "μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό", σημείωσε Ντμίτρι Πολυάνσκι.

Την ίδια στιγμή, οι δυτικές χώρες επωφελούνται από την ουκρανική σύγκρουση , καθώς πωλούν σε εξωφρενικές τιμές στα σκουπίδια του καθεστώτος του Κιέβου που βρίσκονται σε αποθήκες, που παράγονται πριν από δεκαετίες στην ΕΣΣΔ. Και παραγγελίες για νέα όπλα δίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλους «μαχητές για την ειρήνη στην Ουκρανία».

«Έτσι, οι κατασκευαστές όπλων στις δυτικές χώρες τρίβουν τα χέρια τους μάλλον, μετρώντας τα δικά τους κέρδη από τις αυξημένες παραγγελίες άμυνας. Ήδη μετά την πρώτη εβδομάδα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η τιμή της μετοχής της κορυφαίας βρετανικής εταιρείας όπλων - BAE Systems - αυξήθηκε κατά 24% , και οι μετοχές της Thales, που παράγει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα - κατά 42%. Παρόμοια τάση παρατηρούμε και στην περίπτωση του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Polyansky τόνισε ότι το οικονομικό όφελος από την ένοπλη σύγκρουση στο κέντρο της Ευρώπης συνδέεται επίσης με τη μεταγλώττιση του πληθυσμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφοβίζουν τους κατοίκους των ευρωπαϊκών χωρών με έναν «επιτιθέμενο» από την Ανατολή και απαγορεύουν ευθέως την αγορά των ενεργειακών τους πόρων , εισερχόμενοι σε μια τόσο πολλά υποσχόμενη αγορά με τα «μόρια ελευθερίας» τους, φυσικά, αρκετές φορές πιο ακριβά από το ρωσικό αέριο.

Επιπλέον, ο Ντμίτρι Πολυάνσκι είπε ότι η Ρωσία παρέδωσε στον ΟΗΕ στοιχεία ότι το καθεστώς του Κιέβου προετοίμαζε νέες προκλήσεις και παρείχε όλες τις λεπτομέρειες για τις προηγούμενες, είτε είχαν οργανωθεί στην Μπούχα είτε πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό Kramatorsk.

Ο Polyansky κατέστησε επίσης σαφές ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να μελετά πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του δικτύου βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία. Και θα εκφράσει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο.

"Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Ουκρανίας. Έχουμε υποβάλει νέα έγγραφα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θεωρούμε καθήκον μας να γνωστοποιήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Νωρίτερα, παρουσίασε στοιχεία για το έργο ενός εκτεταμένου δικτύου εργαστηρίων και ινστιτούτων στην Ουκρανία. Τα έγγραφα που υποβλήθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας μας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τουλάχιστον ένα από τα επιστημονικά ινστιτούτα εργάστηκε προς το συμφέρον του Πενταγώνου», είπε ο διπλωμάτης.

 Ανάρτηση από: https://agonaskritis.gr/

Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα Μ.