Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Νέo δώρο Κεραμέως στα κολλέγια - Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μεταπτυχιακών από το ΑΚΜΗ-METROPOLITAN COLLEGE

Της Φωτεινής Λαμπρίδου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, μετά τη νέα απόφαση της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως να ανοίξει την κερκόπορτα εξίσωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Κολλεγίων με εκείνα των αποφοίτων δημοσίων πανεπιστημίων και στην Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύει το tvxs, δικαίωμα διορισμού στην Ειδική Εκπαίδευση θα έχουν από εδώ και στο εξής οι απόφοιτοι μεταπτυχιακού προγράμματος  στην Ειδική Αγωγή από το AKMH - METROPOLITAN COLLEGE.

Το tvxs μίλησε με τον κ. Νεκτάριο Κορδή, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο οποίος ήταν καθοδόν προς το υπουργείο όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και το συγκεκριμένο θέμα.

«Μέχρι τώρα, οι συνάφειες αυτές αφορούσαν άλλους κλάδους όπως οι μηχανικοί. Τώρα η υπουργός ανοίγει την κερκόπορτα και στην Εκπαίδευση, διευκολύνοντας το κάθε κολέγιο που θέλει να αυξήσει την πελατεία του προσφέροντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα εργασίας στα σχολεία» λέει ο Ν. Κορδής προσθέτοντας πως «Το επόμενο βήμα θα είναι να προσλαμβάνονται φιλόλογοι και μαθηματικοί από τα κολέγια!»

Ο κ. Κορδής επαναλαμβάνει πως είναι casus belli για τους εκπαιδευτικούς η ισοτιμία μεταξύ Κολεγίων και ΑΕΙ γιατί παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

«Πριν λίγες μέρες κάναμε διαμαρτυρία γιατί πάει να συγχωνεύσει στο ίδιο τμήμα νηπιαγωγούς, δασκάλους και γυμναστές. Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στα επαγγελματικά μας δικαιώματα καθώς αυτό έχει ως στόχο να κάνει ο δάσκαλος τα πάντα.

Τώρα το υπουργείο κάνει σαφές ότι υπάρχουν μαθητές και σπουδαστές δύο ταχυτήτων. Εκείνοι που περνούν τη βάσανο της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για να μπουν στα ελληνικά πανεπιστήμια μέσω πανελληνίων και οι άλλοι που απλώς έχουν τα χρήματα να μπουν στο κολέγιο και να έχουν μετά ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους».