Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Α ν ε ρ υ θ ρ ί α σ τ α!

Του Γιώργου Τασιόπουλου

Κόβουν δρόμο προς τη Δύση παραχωρώντας εθνική κυριαρχία!

Μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος... εκτίμησε πως "δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ", αφού, όπως διευκρίνισε, "οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ"». 

Δεν διανοείται η ομάδα εξουσίας του τόπου να απαιτήσει το ανάλογο της συμπαράστασης για την Ουκρανία στην Κύπρο. 

Θυμάμαι μια συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου στο Γ. Καραμπελιά (Άρδην τ. 18, Μάρτιος – Απρίλιος 1999) Έλεγε ανάμεσα σε άλλα:

"..Αυτή τη στιγμή έχουμε ζωτική ανάγκη, συνειδητοποιώντας θεμελιώδη προβλήματα του ιστορικού μας εαυτού, να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Είναι τόσο μπροστά οι δυτικές κοινωνίες, ά­στε ματαίως θα κυνηγούμε τον χρόνο. Σημασία έχει να κόψουμε δρόμο. Αυτό είναι το μυστικό... Στην ιστορία η πρόοδος είναι πάντοτε κόψιμο δρόμου και δέσιμο χρόνου".

Τελικά ο Στέλιος Ράμφος βρήκε πολλούς οπαδούς αρκετά χρόνια αργότερα. Μερικοί τον είχαν αρνητικά σχολιάσει τότε. Σήμερα προσδεδεμένοι στην παρακμιακή ομάδα εξουσίας και στις επιλογές της, επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η μόνη λύση είναι η υποταγή. Προϋπόθεση ο εκσυγχρονισμός - εκδυτικισμός, η ταύτιση με τα συμφέροντα της Δύσης ακόμη και όταν επιβάλλουν απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας.
Γυρίζει στα μέσα ενημέρωσης ένας πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Άμυνας, πρώην αρχηγός κόμματος και πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, προβεβλημένος για την οξύνεια της σκέψης του, ένας από αυτούς που οδήγησαν με τις πολιτικές του τη χώρα στα μνημόνια και την επιτροπεία και δηλώνει: "Δεν είναι το Αιγαίο ελληνική λίμνη!".  Λένε, αναζητεί την αρχηγία του κράτους στον επόμενη βραχύβια οικουμενική κυβέρνηση με στόχο το μοίρασμα του Αιγαίου.

Στην πραγματικότητα το μόνο που επιζητούν είναι όχι η σωτηρία της πατρίδας αλλά περισσότερο χρόνο εξουσίας σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας.

Πρότυπο ζωής για το πολιτικό προσωπικό το πτώμα της δυτικής "κοινωνίας" που όζει καθώς αποσυντίθεται. Το αφήγημα που στήνουν υπηρετεί έναν κόσμο που τώρα πεθαίνει και τον παρουσιάζουν θριαμβευτή!

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/