Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας ¨αδειάζει¨ Σαμαρά: ¨Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο¨

Σοκάρει η κυνική παραδοχή του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times ότι ΔΕΝ θα υπάρξει τελικά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου... με τους δανειστές μας διότι δεν θα γίνονταν αποδεκτή!

Λίγες ώρες αφότου ορκίστηκε νέος ΥΠΟΙΚ, ο κος Στουρνάρας παραδέχεται στη βρετανική εφημερίδα πως «Το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε στη σωστή πορεία»!

«Υπάρχει φως στο τούνελ» λέει ο νέος ΥΠΟΙΚ, «αλλά είναι ένα μακρύ τούνελ»…

Την παράδοση άνευ όρων στην Τρόικα φαίνεται πως προετοίμασε νέα… κυβίστηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν είπε ούτε λέξη στους τροϊκανούς για επιμήκυνση του μνημονίου.

Αυτό μάλιστα επισημαίνουν άνθρωποι με γνώση των συζητήσεων που γίνονται, ότι δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε αλλαγή χρονοδιαγράμματος κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνάντησης με τους αξιωματούχους της Τρόικας!

Σύμφωνα δε με μια πηγή των FT, «ο Πρωθυπουργός τόνισε την δέσμευση του για επιτάχυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να επανέλθει η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των FT και τις δηλώσεις του νέου ΥΠΟΙΚ, η ελληνική κυβέρνηση σήκωσε ψηλά τα χέρια στην Τρόικα, ξέχασε εντελώς την όποια επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και δεσμεύτηκε μόνο για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας…

Ανάρτηση από : http://www.parakato.gr