Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Και εμείς αίμα ζητάμε!!!

Του Παύλου

Ασφαλώς και δεν τους έπιασε ο πόνος για την εγκληματική δράση της Χ.Α., ούτε βέβαια για τη Δημοκρατία. Όσο η εγκληματική δράση της Χ. Α. θεωρείτο επωφελής ή τουλάχιστον μη ζημιογόνος για το σύστημα, αυτή η εγκληματική δράση αφηνόταν απολύτως ανενόχλητη με παρακρατική συνέργεια. Όσο για τη Δημοκρατία έχει ήδη βιασθεί από μια κυβέρνηση που δεν τηρεί το κυβερνητικό πρόγραμμα με βάση το οποίο έχει εκλεγεί και που κυβερνά με σωρεία έκτακτων νομοθετικών πράξεων.

Εκείνο το οποίο τώρα συμβαίνει είναι ότι μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, η εγκληματική δράση της Χ.Α. αφενός μεν θεωρήθηκε πλέον επιζήμια για το σύστημα, αλλά πολύ περισσότερο θεωρήθηκε μια χρυσή ευκαιρία (Χ. Ε.) για την προσπάθεια αναστήλωσης του ετοιμόρροπου προς κατάρρευση συστήματος, το οποίο έτσι παρουσιάζεται σαν δήθεν κοπτόμενο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και ακόμη περισσότερο σαν δήθεν εγγυητής της σταθερότητας και της αποτροπής σκοτεινών εξελίξεων και του χάους.
Γι΄αυτό και δεν προσφέρουν καθόλου καλές υπηρεσίες στην επιδίωξη μιας πραγματικής δημοκρατίας αυτοί οι οποίοι ζητούν “σύσκεψη πολιτικών αρχηγών” για την αντιμετώπιση της Χ. Α. και που μάλιστα το ζητούν χαριεντιζόμενοι και συνανησυχούντες από τον αποκαλούμενο τυπικά “Πρόεδρο της Δημοκρατίας” τον απόλυτα όμως συνυπεύθυνο για την κατάλυση της. Οι μόνες υπηρεσίες που προσφέρονται έτσι είναι το “ξέπλυμα” του συστήματος.
Το μόνο που πρέπει να ζητείται στις περιπτώσεις μιας παράνομης κυβέρνησης, είναι η “σύσκεψη” των πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες, μόνο που αυτό , για να συμβεί πραγματικά, πρέπει και πραγματικά να το επιδιώκεις και να μην το καταστέλλεις με διάφορους τρόπους.
Όσο για την “σύσταση εγκληματικής συμμορίας” η Χ.Α. έχει μεν (πολύ σωστά) το όνομα, αλλά άλλοι έχουν τη χάρη. Οι γελοιογραφίες είναι πολλές φορές ευστοχότατες αναλύσεις. Τόσο αυτή που δημοσιεύεται στην παρούσα ανάρτηση, όσο και αυτή του

Ανάρτηση από: https://athens.indymedia.org/