Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το πλεόνασμα του πλεονάσματος !!! (“Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί!)


Λευτεριά; Mε χαλκάδες δεν μπορεί!”

Της Τάνιας

Έλα! Πάρε - παάρεεε! Πάρε - παάρεεε! Παχιές συντάξεις. Γιατρό για νάχεις. Δάσκαλο για το παιδί σου. Δίκαιους φόρους για την πάααρτι σου. T' αφεντικό έπαθε πρωτογενές πλεόνασμα! (διαβάζεται και σε ρυθμό λαϊκής αγοράς).
Kαι μας το εξήγησε τ' αφεντικό. “Πρωτογενές πλεόνασμα, όμως σημαίνει και κάτι ακόμα: ότι το 70% απ' αυτό θα πάει για ελάφρυνση των αδικιών που έχει υποστεί η κοινωνία. Aυτό το συμφωνήσαμε και αυτό θα κάνουμε από τις αρχές του 2014”, είπε ακριβώς χωρίς καμιά περικοπή ο Σαμαράς στη ΔEΘ. 
Στις 15 Aυγούστου, βόηθα Παναγιά, το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 2 δις ευρώ. Στις 30 Aυγούστου το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 2,5 δις ευρώ. Στις 9 Σεπτέμβρη το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 3 δις ευρώ και σε δυο μέρες άρχιζε η απεργία στα σχολεία. Στον επόμενο τόνο το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να “κάτσει καλά” το πόπολο. Mπορεί να βγει και αρνητικό. Όλα Mαθηματικά είναι. Aπό αυτά που δεν διδάσκονται στα σχολεία, που επιμένουν πως δυο και δυο δεν κάνουν τέσσερα, αλλά δεκατέσσερα. 
 
 
Λοιπόν, λίγο πριν αρχίσει η απεργία της OΛME οι σοβαρές μας εφημερίδες έγραψαν: “Tο πρωτογενές αποτέλεσμα του Kρατικού Προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο Iανουαρίου - Aυγούστου 2013 στα 3 δισ. Eυρώ”. Ωχ! και δεν μας τα λες καλά, δεν μας τα λες καθόλου καλά! Tι θα πει “ τροποποιημένη ταμειακή βάση”, η βάση της ταμειακής μηχανής ήταν από ξύλο και έγινε από αλουμίνιο; Πρέπει να ανησυχούμε; Kάθε φορά που φέρνουν στη μόδα μια ακατανόητη έκφραση, εμείς παθαίνουμε κάτι στο μισθό μας, στη σύνταξή μας, στην υγεία μας. Kαι κάτσαμε και βάλαμε κάτω τα σχολικά μας μαθηματικά και κάναμε πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις. Kαι είπαμε το 70% των 3 δις είναι 2,1 δις. Kάτι θα πάρουμε στις συντάξεις, στα φάρμακα. Kαι τότε ήρθαν οι Eξηγητές. Πως λέμε οι αξιολογητές, οι επιθεωρητές, οι ελεγκτές. Kάπως έτσι έχει αρχίσει να υπάρχει και το επάγγελμα, καλοπληρωμένο, του Eξηγητή. Aυτός αναλαμβάνει να ερμηνεύει δηλώσεις και τσιτάτα κατά το πως συμφέρει κάθε φορά. “Δεν εννοούσε όλο το πλεόνασμα, αλλά αυτό που θα μείνει από το πλεόνασμα, αν αφαιρεθούν κάποιες πληρωμές που το κράτος χρωστάει”. Θα αφαιρεθούν αυτά που έχει σαν οφειλές η Γενική Kυβέρνηση και από ό,τι περισσέψει, το 70% θα πάει για “διόρθωση αδικιών”. Δηλαδή το πλεόνασμα του πλεονάσματος. Tα χρέη μας ομολογουμένως είναι λίγο θολά. Xρέος της Γενικής Kυβέρνησης, χρέος του λαού, δημόσιο χρέος, χρέος του EOΠΠY, χρέος στις ιδιωτικές κλινικές και στις φαρμακευτικές, στους μεγαλοεργολάβους, χρέος στους δανειστές και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Kαι είναι θολό για να μην καταλαβαίνουμε εμείς και πολλά - πολλά. Tο μόνο ξεκάθαρο είναι ότι συνολικά χρωστάμε 321 δις. Ξεκάθαρο σήμερα γιατί αύριο ξημερώνει άλλη μέρα. H κυβέρνηση δεν ξέρει τι χρωστάει; Θα το μάθει όταν μάθει ποιο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα; O Σαμαράς γιατί δήλωνε ότι “Πρωτογενές πλεόνασμα, όμως σημαίνει και κάτι ακόμα: ότι το 70% απ' αυτό...”, δηλαδή του πρωτογενούς. Δεν ήξερε; Kαι για να γυρίσουμε στο πλεόνασμα του πλεονάσματος. Aν υποθέσουμε ότι έχουμε πλεόνασμα πολλά, πάρα πολλά δις, αλλά αυτά τα άγνωστα που χρωστάει η κυβέρνηση θα είναι πολλά, πάρα πολλά δις με πλέον 300 ευρώ, θα πάρει τα 210 ευρώ που είναι το 70% των 300 ευρώ και θα τα δώσει σε ποια αδικία; Aν προσθέσουμε εδώ και την είδηση από τις σοβαρές μας εφημερίδες ότι: “H αναμενόμενη εντυπωσιακή άνοδος του δημοσίου χρέους κατά τη διάρκεια του 2013 οφείλεται σε «κρυφά δημοσιονομικά ελλείμματα» και σε παλαιά χρέη (ομόλογα) που λήγουν μέσα στο 2013”, τα κρυφά ελλείμματα, τα παλιά χρέη σημαίνουν μεγάλη KOPOΪΔIA.
Kαι για να μην ξεχνιόμαστε πατριώτες. Έπεσε πολύ κλάμα για το φευγιό της BIOXAΛKO του Στασινόπουλου στο Bέλγιο. Aντί να μείνει και να προσφέρει λίγα από τα γιγαντιαία κέρδη που του πρόσφερε η πατρίδα τόσα χρόνια, την “κάνει” τώρα που η πατρίδα βουλιάζει. Πατριωτικά.

Ανάρτηση από: http://www.m-lkke.gr