Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς για μετανάστες στην Ανατροπή


Του Δημήτρη Ζακχαίου

Αν δεν υπήρχαν οι ντροπιαστικές για όλους μας καταγγελίες των μεταναστών ότι οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος κυριολεκτικά τους έπνιξαν στο Αιγαίο, τότε ο Γιάννης Πρετεντέρης θα ήταν απλώς ο… Γιάννης Πρετεντέρης. Όμως εν προκειμένω δεν είναι απλά ο γνωστός ουμανιστής τηλεδημοσιογράφος που αγαπάμε να μισούμε, καθώς για πολλοστή φορά αναδεικνύεται σε κορυφαίο προπαγανδιστή, ακόμη και των πιο σκληρών και απάνθρωπων κυβερνητικών θέσεων.

«Είμαστε εκτεθειμένοι. Δεν είναι οι πρώτοι 12 που πνίγονται στο Αιγαίο. Έχουν πνιγεί 161 άνθρωποι και έχουμε βαρύ ποινικό μητρώο», ξεκίνησε ο Παύλος Τσίμας να σχολιάζει στο δελτίο του MEGA το θέμα των ημερών, για να τον διακόψει ένας… συγκινημένος Πρετεντέρης, που ξέκοψε: «Εγώ δεν δέχομαι την ευθύνη της δικής μας πολιτείας για το αν έρχονται χιλιάδες στην Ελλάδα και καθ” οδόν μέσα στο Γενάρη μήνα παίρνουν τα παιδιά τους, ανεβαίνουν σε μια βάρκα στο Αιγαίο και προφανώς πνίγονται. Δεν λέω καλώς πνίγονται».

Δεν λέει καλώς πνίγονται ο Πρετεντέρης, λέει προφανώς πνίγονται. Δεν λέει ότι χαίρεται ο Πρετεντέρης που πνίγηκαν παιδάκια, υπονοεί ότι δεν στεναχωριέται. Δεν λέει πως πνίγηκαν ο Πρετεντέρης, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία κρατική ευθύνη που πνίγηκαν. Δεν λέει απλώς την άποψή του ο Πρετεντέρης, λέει την κυβερνητική εκδοχή και μάλιστα σε μια ακόμη πιο σκληρή α λα MEGA εκδοχή.
Η μικρή λεπτομέρεια που χαλάει την ωραία ιστορία του είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιους ανθρώπους που δεν είχαν τι να κάνουν χειμωνιάτικα και αποφάσισαν να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο μέσα σ” ένα σαπιοκάραβο μαζί με τα παιδιά τους. Και είναι αυτή τους ακριβώς η επιμονή να ρισκάρουν τα πάντα για να έρθουν στην αβεβαιότητα της Ελλάδας που αποδεικνύει όχι ότι πρόκειται για ηλίθιους, όπως ουσιαστικά υποστηρίζει ο Πρετεντέρης, αλλά για ανθρώπους απελπισμένους. Δεν πρόκειται για κάποιους που «προφανώς πνίγηκαν λόγω της κακοκαιρίας», αλλά πιθανότατα εξαιτίας της εγκληματικής στάσης της ελληνικής πολιτείας. Το κατήγγειλαν άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, αλλά στον μαγικό κόσμο της ελληνικής πολιτικής κατηγορήθηκαν για πολιτική υπέρ της Αριστεράς!
Επειδή όμως ο λύκος που γερνάει δεν αλλάζει την κεφαλή του, ο Πρετεντέρης όχι απλώς εμμένει στην άποψή του ότι ευθύνονται οι ίδιοι που πάνε βαρκάδα τον Ιανουάριο στο Αιγαίο, αλλά ετοιμάζει για την Ανατροπή της Τρίτης εκπομπή – αφιέρωμα στους πέντε καλύτερους χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης μόνο για μετανάστες, σε μια προσπάθεια να τους ανοίξει τους ταξιδιωτικούς ορίζοντες. Μεταξύ πολλών προορισμών, μεγάλο αφιέρωμα ετοιμάζεται στο Παρίσι, για όσους μεταναστεύουν με τον έρωτα της ζωής τους, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας για όσους πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, αλλά και στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας για όσους μετανάστες σκοπεύουν να κάνουν shopping therapy.
Αυτός είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης κι ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας: Ακόμη κι αν δεν υπήρχε, το σύστημα θα έπρεπε να τον εφεύρει…

Ανάρτηση από: http://unfollow.com.gr