Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Α. Μητρόπουλος: Με κοινή υπουργική απόφαση ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ!

Με δήλωσή του ο Αλ. Μητρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για "Πρωτοφανή νομοθετική πανουργία, με την οποία κυβέρνηση και τρόικα θέλουν την Ελλάδα κράτος-παρία, χώρα-πωλητήριο".

Συνεχίζοντας ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει: "Με το σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την εκχώρηση ποσοστού 66% στους ιδιώτες, προωθείται, με πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά νομοθετική πανουργία, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ!
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 του ν/σ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος «μπορεί να τροποποιείται το σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ. 15/24-7-2013 ΠΥΣ».
 Έτσι, αν ψηφιστεί σήμερα το συγκεκριμένο άρθρο 5, το οποίο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής στην Έκθεσή της (27-1-2014) θεωρεί αντισυνταγματικό, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα γίνει με απλή ΚΥΑ και με παράκαμψη του Κοινοβουλίου.
Εξάλλου, στο ίδιο άρθρο προβλέπεται αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ότι «με ΚΥΑ μπορούν να καθορίζονται οι όροι και η εν γένει διαδικασία υλοποίησης οποιουδήποτε εκ των θεμάτων». Αυτό σημαίνει ότι καμία κατοχύρωση δεν υπάρχει για τα δικαιώματα του Δημοσίου (καταστατική μειοψηφία 34%) ούτε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο!
Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθούν να παραδώσουν το κρίσιμο δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ηλεκτρικής βιομηχανίας της χώρας, καθώς συνδέει τις μονάδες ηλεκτρικής παραγωγής με τους Υ/Σ διανομής και τον τελικό καταναλωτή. Η προωθούμενη διαδικασία γίνεται κατά παράβαση του άρθρου 106 του Συντάγματος και των νόμων της χώρας.
Τώρα που μπαίνουμε στο βαθύ σκοτάδι του Μνημονίου, κυβέρνηση και τρόικα σκορπάνε στους αγοραίους ανέμους και στο νομαδικό κεφάλαιο τα κύρια υπαρκτικά στοιχεία της πατρίδας, δηλαδή τον διαχρονικό σκελετό σχηματισμού και αναπαραγωγής της οργανωμένης ελληνικής κοινωνίας…
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όλος ο Ελληνισμός, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας χώρα-πωλητήριο, κράτος-παρία.
Θα αντισταθούμε στο τροϊκανό σχέδιο να γίνει η πατρίδα μας μια μεταμοντέρνα αποικία χρέους, μια δευτερεύουσα-συμπληρωματική οικονομία του κεφαλαίου και των κεντροευρωπαϊκών δυνάμεων, ένα απέραντο διαλυτήριο του εθνικού κορμού και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων".
Ανάρτηση από: http://www.ertopen.com