Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μ. Γλέζος: “Ο κ. Βενιζέλος φοβάται να πιέσει τους Γερμανούς για τις αποζημιώσεις;”

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο με σαφείς υπαινιγμούς για σκόπιμες καθυστερήσεις στην υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι ροκανίζει το χρόνο αντί να αντιμετωπίσει το εθνικό αυτό θέμα. «Ολημερίς το χτίζανε, τη νύχτα γκρεμιζόταν...», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε καταθέσει ερώτηση πριν από μερικές μέρες στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Στις 11 Φεβρουαρίου ο κ. Γλέζος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, με αφορμή  το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Η ερώτηση είχε να κάνει με την καθυστέρηση στην υποβολή της γνωμοδότησης, καθώς η εντολή είχε δοθεί από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2009.

Στις 12 Φεβρουρίου ο κ. Βενιζέλος ζήτησε  η πρόταση για τον χειρισμό της υπόθεσης να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ στο πλαίσιο του άρθρου 100Α του Συντάγματος και της νομοθεσίας περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, συνιστά καθυστέρηση και «αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος».
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, διερωτάται μήπως πρόκειται ουσιαστικά για φόβο του κ. Βενιζέλου να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της.
Ο κ.  Γλέζος καλεί τον ελληνικό λαό να κρίνει «την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών» και προειδοποιεί ότι θα επιμείνει στο ζήτημα.
Ανάρτηση από: http://www.koutipandoras.gr