Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αρχηγοί φερέφωνα, βουλευτές μαριονέτες

Του Δημήτρη Μηλάκα

Αντί προλόγου αρκεί η δήλωση του μέχρι χτες βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη: «Δεν υποκύπτω -είπε- σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού».

Και συνέχισε: «Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας. Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Εκτός από το γάλα (υπονόμευση της ελληνικής παραγωγής) το οποίο οι βουλευτές τις συμπολίτευσης το ήπιαν μονορούφι, εκτός από το θέμα των τραπεζών (για τις οποίες κόπτεται ακόμη και  ο Γ. Παπανδρέου) οι βουλευτές της συμπολίτευσης με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν (χωρίς καν να το διαβάσουν γιατί και διάθεση να είχαν δεν προλάβαιναν) τακτοποίησαν μια σειρά ζητηματάκια. Από σήμερα, λοιπόν «και με το νόμο»:
  1. Μειώνονται δραστικά οι επικουρικές
  2. Δίνεται η χαριστική βολή στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,
  3. Επεκτείνεται και διευκολύνεται η εφαρμογή της ενοικιαζόμενης εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και κυρίως στην οικοδομή και στα μεγάλα έργα.
  4. Καταργούνται (όσο κι αν …διαφωνεί ο αρμόδιος υπουργός)  από 1-1-2017 οι τριετίες που θα συμπιέσουν όλους τους μισθούς προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό
  5. Ανοίγει ο δρόμος  για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές,
  6. Κατεδαφίζονται απολύτως  εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
  7. Ετοιμάζονται  και νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Υστερόγραφο: υποθέτουμε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που με την ψήφο τους έσωσαν τον τόπο θα μπορούν να κυκλοφορούν επευφημούμενοι στην επικράτεια και τα κόμματά τους προφανώς θα σαρώσουν στις επερχόμενες εκλογές…

Ανάρτηση από: http://www.topontiki.gr