Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: «Μίλαγα με Χρυσαυγίτες για το καλό της ΝΔ και της χώρας»

Στις συναντήσεις που είχε με βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, λέγοντας ότι το έκανε «για το καλό της παράταξης και της χώρας».
 
Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFm ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ωστόσο μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχτηκε ότι η συνάντηση με τον Κασιδιάρη που βγήκε στη δημοσιότητα ήταν μετά από την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
 
«Κανένας ψηφοφόρος της Χ.Α δεν είναι ναζί. Μίλαγα με Χρυσαυγίτες για το καλό της παράταξης και της χώρας. Ότι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο Μπαλτάκος, ενώ πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις, πριν τη δολοφονία Φύσσα, ήταν συχνές «για να έχουμε εικόνα τι γίνεται».
 
«Προσπάθησα να κρατάω τη δεξιά πτέρυγα εντός της ΝΔ», είπε ο Τ. Μπαλτάκος. «Είναι άποψη της ΝΔ ότι πρέπει να τραβήξουμε ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή». «Υπάρχει διείσδυση του κόμματος στη ΝΔ. Έκανα τα πάντα για να επιστρέψω τους ψηφοφόρους», πρόσθεσε.

Για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι «ο Σαμαράς και εγώ είμαστε δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας» και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη ευθύνης καθώς και ότι ο ίδιος φρόντισε ιδιαίτερα «τους δύο πυλώνες που στηρίζουν την Ελλάδα, δηλαδή, την Ορθοδοξία και τους ένστολους».
 
«Ο πρωθυπουργός για εμένα είναι o “Αντώνης” εδώ και 35 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δε σχολιάζουμε τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.  
 
Για τον πρωθυπουργό οι συναντήσεις με τη Χρυσή Αυγή ήταν λεπτομέρειες, είπε, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ήταν ενάντια σε κάθε μορφής δίωξη εναντίον των χρυσαυγιτών.
 
«Να μην τους διώκουμε. Να μην απαγορεύονται συσσίτια στην πλατεία συντάγματος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Σαμαράς έχει τη Μέρκελ και το Σόιμπλε, θα έπρεπε να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη, τον Ηλιόπουλο και τον Μιχαλολιάκο;», αναρωτήθηκε.
  
Ο πρώην γγ της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι έχει συναντηθεί πολλές φορές και με πολλά από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, επαφές υπήρχαν και για το νομοθετικό έργο. «Υπήρχαν τροπολογίες υπέρ ενστόλων που ήθελαν και αυτοί», είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Μπαλτάκος.
 
«Έρχονταν και παραπονούνταν γιατί τους αφαιρέθηκε η αστυνομική προστασία». «Ήρθε ο Μιχαλολιάκος και παραπονέθηκε επειδή του αφαιρέθηκαν οι αστυνομικοί. Αμέσως πήρα τον Δένδια», ανέφερε ακόμη ο πρώην γγ της Κυβέρνησης.
 
Να σημειωθεί πάντως ότι η αστυνομική προστασία αφαιρέθηκε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, γεγονός που δείχνει ότι γίνονταν εκτεταμένες συναντήσεις και μετά τη δολοφονία Φύσσα.
 
Όσον αφορά το περιεχόμενο των συζητήσεων, ανέφερε με νόημα ότι «αυτά που δεν πρέπει να θυμάμαι δεν τα θυμάμαι», ενώ υπαινίχθηκε ότι αν απαντήσει θα εκθέσει τον πρωθυπουργό.
 
«Η δήλωση περί αντικομμουνισμού δεν έγινε τυχαία. Έρχονται εκλογές».
 
Όπως είπε ο Τάκης Μπαλτάκος, αντλώντας πληροφόρηση από τις προσωπικές του επαφές με τη Χρυσή Αυγή σχεδίαζε τις κινήσεις του ίδιου και της κυβέρνησης.
 
«Η δήλωση περί αντικομμουνισμού δεν έγινε τυχαία. Έρχονται εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι επρόκειτο για μία δήλωση που στόχευε στο εσωτερικό της Χρυσή Αυγής, για να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους, κυρίως από τους ενστόλους και την εκκλησία.
 
Αναφορικά με το αν είχε την εξουσιοδότηση  να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις, ο Τάκης Μπαλτάκος έφερε ως παράδειγμα τον Κοσμίδη και την υπόθεση Οτσαλάν.
 
Όσον αφορά το ζήτημα του διαπληκτισμού του γιου του με τους χρυσαυγίτες βουλευτές, ανέφερε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός ΟΫΚ. Δεν είναι συνηθισμένος. Έχει κώδικα τιμής, συνήθεις και απόψεις», ενώ πρόσθεσε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον είχαν δει πολλές φορές. Σημείωσε δε ότι δεν έχει επικοινωνία με το γιο του.
 
Εξάλλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα παρόμοια βίντεο.
 
Σχολιάζοντας τη δήλωση Κουβέλη περί εκβιασμού από τη πλευράς της Νέας Δημοκρατίας κατά την κρίση της ΕΡΤ, ο Μπαλτάκος ανέφερε ότι απάντησε στη ΔΗΜΑΡ πως αν αποσυρθεί από την κυβέρνηση θα σπρώξει το κόμμα του προς τη Χρυσή Αυγή.
 
Τέλος, αναφορικά με την αντίδρασή του μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, ανέφερε ότι «παραιτήθηκε αμέσως».


ΔΗΜΑΡ:
 «Ο κ. Μπαλτάκος στο REAL FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου επιχείρησε να ανασκευάσει τις καταγγελίες στελεχών της ΔΗΜΑΡ τις μέρες της κρίσης στην ΕΡΤ όπου «απειλούσε» με σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Εκ των υστέρων επιδιώκει  να διασκεδάσει τις πραγματικές προθέσεις της ακροδεξιάς ομάδας του Μαξίμου η οποία σχεδίαζε ανοίγματα της ΝΔ στους νεοναζί, όπως προκύπτει από την πολιτική ατζέντα της ΝΔ εκείνη την εποχή (αντιρατσιστικός νόμος, ιθαγένεια, κλείσιμο της ΕΡΤ).
 
Οι πράξεις αυτές μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνουν τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνητικού κόμματος με την κάλυψη του πρωθυπουργού.»


Ανάρτηση από: http://www.topontiki.gr