Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Οι «αιώνιοι» πολιτικοί διαγράφουν τους «αιώνιους φοιτητές»

Επανέρχεται στη διαγραφή των 180.000 «αιώνιων φοιτητων» το Σεπτέμβριο, ο Λοβέρδος με ανακοίνωσή που εκδόθηκε σήμερα, στην οποία αναφέρει οτι δεν θα κάνει πίσω για μικροπολιτικούς λόγους.

«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους «λιμνάζοντες» φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν. Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Μάλιστα ο υπουργός ισχυρίζεται οτι ο λόγος δεν είναι εμμονή στον νομικισμό «αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ». Βεβαίως οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές, δεν επιβαρύνουν καθ’οιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ δεν εξετάστηκε πόσοι απο αυτούς αντιμετωπιζουν οικονομική η κοινωνική αδυναμία να τελειώσουν τις σπουδές τους. Αξιζει τέλος να σημειωθεί οτι σύμγωνα με την ΠΟΣΔΕΠ υπαρχουν πέντε χιλιάδες οι οποίοι έχουν επιστρέψει με σκοπό να τελειώσουν τις σπουδές τους. Το Υπουργείο αποκλειει οποιαδήποτε μέριμνα για αυτούς.
Ανάρτηση από: http://www.jodigraphics.net