Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο

Τις σορούς άλλων 21 μεταναστών, πιθανότατα Σύρων, που πνίγηκαν όταν το πλεούμενο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί βυθίστηκε στη Μεσόγειο, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, ανέσυρε το Λιμενικό Σώμα της Τυνησίας.

Το λιμενικό σώμα της Τυνησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέσυρε τις σορούς 21 μεταναστών, πιθανότατα Σύρων, που πνίγηκαν όταν το πλεούμενο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί βυθίστηκε στη Μεσόγειο, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη.

Σύμφωνα με Τυνήσιους αξιωματούχους, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχουν ανασυρθεί νεκροί ανέρχεται πλέον σε 41. Κατά τους ίδιους, το πλεούμενο, στο οποίο επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες, μάλλον ξεκίνησε τη μοιραία προσπάθειά του να ταξιδέψει στην Ευρώπη στη γειτονική Λιβύη, από όπου αναχωρούν συχνά μετανάστες.

Ο νέος προσωρινός «απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 41», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντ Ελ Καμπίρ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην πόλη Μπεν Γκερντάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον οκτώ γυναίκες και πέντε παιδιά.

Χιλιάδες μετανάστες ξεκινούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής για την Ευρώπη, πολύ συχνά με μικρά πλεούμενα ακατάλληλα για αυτό το ταξίδι. Ο αριθμός τους αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Στην Ιταλία έχουν 108.000 μετανάστες, στην Ελλάδα περίπου 15.000 και στην Ισπανία 1.800, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) την Τρίτη.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος διακινδυνεύοντας να κάνουν το ταξίδι από τη Λιβύη στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα ένα ξύλινο πλεούμενο που μετέφερε έως και 200 μετανάστες βυθίστηκε μόλις ένα χιλιόμετρο ανοικτά των ακτών της Λιβύης, σύμφωνα με τις αρχές της Τυνησίας.


Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.gr