Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Ξεκάθαρος ο στόχος της Τουρκίας για κατάκτηση της Κύπρου

«Ο Ακιντζί απέβαλε το επικοινωνιακό προσωπείο του»
Αρχιεπίσκοπος: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με υποδείξεις για τους χειρισμούς στο Κυπριακό

Λευκωσία: Στην Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο για τα Χριστούγεννα που διαβάστηκε σε όλους τους ναούς κατά την λειτουργία των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι με την ενανθρώπηση του Χριστού η ανθρωπότητα απέκτησε τη δυνατότητα της σωτηρίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι ιδιαίτερα στις μέρες μας, που παρατηρείται άγχος από την οικονομική φύση, σύγχυση από την κοινωνική αστάθεια, όπου ακούονται «πόλεμοι και ακοαί πολέμων», υπάρχει φόβος από την τρομοκρατία και επικρατεί παραλογισμός λόγω του άκρατου ατομικού και της ιδιοτέλειας στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου είναι ένα και μοναδικό: «Ότι δεν είναι ο ανθρώπινος παράγοντας ο μόνος που κυβερνά και κατευθύνει την ιστορία, αλλά υπάρχει και ο Θεός».

Εκφράζει τη γνώμη ότι «ο πρώτος ενθουσιασμός και οι ψευδαισθήσεις για την αλλαγή του κατοχικού ηγέτη έχουν παρέλθει» και ότι ο ίδιος «απέβαλε το επικοινωνιακό προσωπείο του» και ότι ο τελικός στόχος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος και δεν αλλάζει με την εναλλαγή των προσώπων στις διάφορες θέσεις, αλλά παραμένει μόνιμος και συνίσταται «στην κατάκτηση και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου». Προσθέτει ότι έχουμε χρέος, πάση θυσία, «να ματαιώσουμε τους τουρκικούς στόχους» και προτείνει να σταματήσει αμέσως «κάθε ενέργειά μας που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων του κατακτητή, είτε είναι οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων, είτε έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, είτε απεμπόληση των κατεχόμενων περιουσιών μας».

Όπως αναφέρει «θα πρέπει αμέσως να παύσουμε να δίνουμε στους τρίτους άλλοθι, με το να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις σε θέματα αρχών». Υποστηρίζει εξάλλου ότι «όσοι διατείνονται ότι η πάροδος του χρόνου εδραιώνει την κατοχή θα πρέπει να ξέρουν πως είναι οι συνεχείς υποχωρήσεις μας που μας οδηγούν σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα».


Ανάρτηση από: http://www.philenews.com