Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

«Καμμιά διαφωνία δέν καλλιεργεῖ τό μῖσος»

Την πατρότητα της αγάπης διεκδίκησε για πολλοστή φορά η κεκαλυμμένη αντιχριστιανικότητα που εκφράζεται μέσα από τον πολιτικό νόμο του δυτικού κράτους δικαίου. Και, ασφαλώς, οι περισσότεροι που υποστηρίζουν αυτή την πατρότητα δεν αντιλαμβάνονται το πραγματικό της νόημα και τον τελικό της στόχο, επειδή δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Πιστεύουν στο χωρίς όρια ανθρώπινο αυτεξούσιο, γιατί θεωρούν την κτίση του ανθρώπου αποτέλεσμα τυχαιότητας, άρα ο άνθρωπος δικαιούται να υπερβαίνει τον Θείο νόμο, καθόσον ο Θεός είναι ανύπαρκτος. Όμως, πέρα απ’ αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά τους (που κατοχυρώνεται από τον Θεό), δεν έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν την παραπλάνηση που ξεκινάει από τον πυρήνα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τις θεωρούμενες ως βολτερικές διατυπώσεις για το δικαίωμα στην διατύπωση της γνώμης. Ορθότατα ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος τονίζει: “καμμιά διαφωνία δεν καλλιεργεί το μίσος”.
Ορθά διαπιστώνει την προσπάθεια τρομοκρατίας που εξαπολύεται μέσω του μονολεκτικού πολιτικού αφορισμού. «Ομοφοβία» δεν είναι απλώς μια επινόηση που επιχειρεί να μετατρέψει τον θύτη σε θύμα, τον επιτιθέμενο σε αμυνόμενο. Είναι μια λέξη που θέλει πάση θυσία να κλείσει μια συζήτηση πριν αυτή ανοίξει, δίνοντας εσωτερικό άλλοθι στους υποστηρικτές του αντιχριστιανικού κινήματος που δεν αντιλαμβάνονται το βάθος του θέματος και την αιτία του μίσους που διακατέχει τον αφανή κινηματικό του πυρήνα. Για να επικρατήσει το κακό, αρκεί να αδρανοποιηθούν όσοι πιστεύουν στο καλό. Αυτό είναι το νόημα της πάγιας τακτικής που χρησιμοποιεί το κακό. Αέναη τακτική του είναι να παριστάνει το πρόβατο, στοχοποιώντας το πραγματικό πρόβατο ως λύκο. Όσο για το αν ο Χριστιανός μισεί τον άνθρωπο, αυτό πια κι αν είναι γνωστό, παρόλα αυτά, δεν παύει να διαστρέφεται.
Ο πραγματικός Χριστιανός ακολουθεί το παράδειγμα του Χριστού. Δεν οργίζεται για την αδικία, για τη συκοφαντία και την αναισχυντία. Αντίθετα, διαδίδει την αλήθεια και προσεύχεται για την σωτηρία των πεπλανημένων. Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ποιος αγαπάει, ποιος μισεί και τι είναι μισητό από τον άνθρωπο που πιστεύει στον Χριστό.
Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα στις ψυχές και τις καρδιές μας
Ανάρτηση από: https://karavaki.wordpress.com