Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

«Μένουμε Ευρώπη»


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Τη βέρα τους μπορούν να την κρατάνε. Το ρολόι και το κινητό, επίσης. Αν έχουν μετρητά μέχρι 3.000 κορώνες, δεν θα τους τα παίρνουν. Ο,τι άλλο πάνω από αυτό το ποσό, όμως, καθώς και ότι άλλο αντικείμενο φέρουν μαζί τους κατάσχεται! Αυτό είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Δανίας, στο  πλαίσιο της... προσφυγικής της πολιτικής. Τα χρήματα και τα τιμαλφή των προσφύγων που ζητούν άσυλο στη Δανία θα παρακρατούνται. Με τον τρόπο αυτό, όπως δηλώνουν οι εκεί κρατούντες, θα καλύπτουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα.
Είναι προφανές; Ο ευρωενωσιακός «πολιτισμός» τους φτιάχνει Νταχάου. Τα Αουσβιτς τα έχει ήδη φτιάξει. Μόνο που πλέον δεν χρησιμοποιείται κυκλώνιο Β. Την ίδια δουλειά, τώρα, την κάνει το νερό του Αιγαίου... Ας κάνουμε τα στραβά μάτια, όμως. Αν είναι για το καλό της χώρας να βρίσκεται στην Ε.Ε., ας καταπιούμε και τα Νταχάου. Τι πειράζει, δε, που η Κομισιόν, μετά τις συστάσεις για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες σστ Αιγαίο, έφερε  σχέδιο -πάλι στο όνομα του προσφυγικού- για τη συγκρότηση ευρωαστυνομίας που θα επεμβαίνει ακόμα και αν οι χώρες στις οποίες θα πρέπει να δρα αντιτίθενται στην ανάπτυξή της, αφού τους στερείται το δικαίωμα μονομερούς άσκησης βέτο.

Τι πειράζει αν οι «Financial Times» μιλούν για την «αναμφισβήτητα μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας από τη δημιουργία της νομισματικής ένωσης».


Το παν είναι ότι «Μένουμε Ευρώπη». Ανεξάρτητοι, ασφαλείς και πολιτισμένοι…

Ανάρτηση από: http://www.real.gr