Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Επιμένει στην παραμονή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο ο Ντενκτάς

«Εάν ο τουρκικός στρατός φύγει από την Κύπρο σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνουμε Κρήτη και η Τουρκία δεν θα έχει ξανά την δυνατότητα να επέμβει», ισχυρίστηκε ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του πρώην σκληροπυρηνικού ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς , ο οποίος είναι πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), και "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και "υπουργός δημοσιονομικών" του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος , μιλώντας σε βουλευτές από την Τουρκία ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι "καταδικάστηκαν να ζουν σε απομόνωση από την διεθνή κοινότητα».
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Ντενκτάς εξέφρασε τις ανησυχίες του , λέγοντας : «Εμένα βεβαίως και με ανησυχεί η τύχη του λαού μου. Πώς να εμπιστευτώ σήμερα αυτούς, που δεν κράτησαν τον λόγο που μου έδωσαν στο δημοψήφισμα του 2004; Στον ορίζοντα διαφαίνεται ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης, που θα μας φέρει σύντομα και πάλι σε εμπόλεμη θέση. Δεν θέλουμε ένα τέτοιο μέλλον».
Επίσης, έκανε λόγο για μια «περίεργη και κρυφά διεξαγόμενη διαδικασία διαπραγματεύσεων» για να προσθέσει ότι η ενημέρωση που έχουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων προέρχεται από τον ελληνοκυπριακό τύπο και τις συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί. Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν αντιφάσεις και η πληροφόρηση δεν είναι σωστή πληροφόρηση και αυτό μας ανησυχεί".

Ανάρτηση από: http://www.koutipandoras.gr