Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

«Πολύ μικρός και θλιβερός» … πολιτικός !

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου 
Μετά την χθεσινή, μεταμεσονύχτια συμφωνία για «σκληρότερη» αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και της διαχείρισης των προσφυγικών ροών οι δύο περιχαρείς περσόνες της πρώτης φωτογραφίας έχουν κάθε λόγο να γίνουν εκ νέου αγαπημένοι φίλοι στέλνοντας «στην ευχή τα παλιά». Είναι στους κερδισμένους της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Αυτός έπαψε να είναι πλέον ο ακροδεξιός μισάνθρωπος που θέλει μια «Ευρώπη οχυρό» κι εκείνη απέδειξε και πάλι ότι είναι πολιτικά «εφτάψυχη», έτοιμη, με τη βοήθεια και των υποτακτικών της πολιτικών, για κάθε μορφής «κυβίστηση» που θα την κρατήσει στην εξουσία.
Ανάμεσα στους 28 Ευρωπαίους ηγέτες υπάρχει όμως και ένας «πολύ μικρός και θλιβερός» … πολιτικός, που «αντί πινακίου φακής» καταδίκασε, πάλι με «ψευδοανθρωπιστικό» περιτύλιγμα, τη χώρα του σε νέες περιπέτειες, καθώς η «ευρωπαϊκή λύση» της Μέρκελ περιλαμβάνει:
• Νέα «ελεγχόμενα» κέντρα υποδοχής, βασικά στις χώρες εισόδου μεταναστών.
• Επιστροφή των προσφύγων-μεταναστών ξανά στις χώρες που κατέγραψαν πρώτες το αίτημα ασύλου τους και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στη Γερμανία.
• Περιορισμός της ελεύθερης κίνησης των μεταναστών («δευτερογενείς μετακινήσεις» ή «τουρισμός του ασύλου») από τη μια χώρα στην άλλη.
• Μη δεσμευτική κατανομή αιτούντων ασύλου στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Απάνθρωπες, «περιφερειακές πλατφόρμες αποβίβασης», σε συνεργασία με τρίτες χώρες.
• Τρία δισεκατομμύρια ευρώ σε Τουρκία (και Ισπανία).

Ολόχαρος για το αποτέλεσμα της συνόδου ήταν όμως και ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι που ανακοίνωσε ότι εφεξής «τα σωστικά πλοία των ΜΚΟ θα βλέπουν την Ιταλία μόνο από καρτ ποστάλ»!
Ανάρτηση από: http://ardin-rixi.gr